Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Miroslavovi (†54) pomáhali policajti márne: Zomrel v cele, čakajúc na súd

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ZÁHORSKÁ BYSTRICA – Nečakaná smrť zatknutého 54-ročného Miroslava šokovala bratislavských policajtov. Počas bežnej kontroly vodiča zastavili. Ukázalo sa, že je opitý, predviedli ho na oddelenie, obvinili a skončil v cele predbežného zadržania. Keď ho chceli predviesť pred sudcu zistili, že je v bezvedomí. Okamžite sa mu muži zákona usilovali pomôcť, žiaľ, márne.

Miroslav sa mal postaviť pred súd. Čakal ho trest za šoférovanie pod vplyvom alkoholu.  Zomrel na cele, aj keď ho policajti kontrolovali každú hodinu.    

"Pred umiestnením do cely bol muž v zmysle zákona podrobený lekárskemu vyšetreniu, pričom bol podľa vyjadrenia lekára schopný umiestnenia v cele. Nevyžadoval si hospitalizáciu a taktiež mu neboli odporučené žiadne lieky," uviedla hovorkyňa bratislavských policajtov Karina Považanová.

Ako informuje Tv Joj, počas toho, čo bol Miroslav v policajnej cele, nesťažoval sa na zdravotné ťažkosti, nežiadal ani žiadne lieky. V stredu poobede sa však situácia zmenila. Naposledy ho policajti kontrolovali o 15-tej hodine a všetko bolo v poriadku. Pred 16-tou prišli opäť, pretože ho chceli predviesť pred súd. Zistili, že Miroslav je v bezvedomí. Okamžite zalarmovali záchranárov, no do ich príchodu mu sami podávali prvú pomoc. "Na linku tiesňového čísla 155 bola nahlásená výzva o poruche vedomia päťdesiatštyriročného muža. Lekár rýchlej lekárskej pomoci na mieste zdravotníckeho zásahu u neho konštatoval smrť," uviedol pre televíziu Andrej Hirjak, zastupujúci hovorca záchranárov.   

Muž pravdepodobne dostal infarkt. Ako dodala Považanová, podľa predbežných výsledkov pitvy, ktoré už polícia má k dispozícii, bolo príčinou smrti zlyhanie srdca.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu