Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Strážcovia zákona sa pochlapili, zadržali známeho fantóma klenotníctiev

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Hľadaný Erik Kubica, ktorého Slovensko pozná z médií aj ako „fantóma klenotníctiev“ alebo „postrach dôchodcov“, je už za mrežami. Postarali sa o to pátrači z Prezídia Policajného zboru. Zadržali ho v Sládkovičove.

Na hľadaného vydali viaceré súdy zatykač a v jednom prípade aj príkaz na dodanie do výkonu trestu. Ten mu uložil okresný súd v Galante za krádež minulý rok v decembri. Pátrali po ňom aj kriminalisti z viacerých oddelení na Slovensku v desiatkach prípadov trestnej činnosti. Hľadaný bol na úteku a trestu sa vyhýbal. Skrýval sa na mnohých miestach, menil svoj výzor a kontaktoval sa len s úzkym okruhom jemu dôveryhodných ľudí. Využíval anonymitu miest a hromadnej dopravy. Prostriedky na živobytie si mal obstarávať páchaním trestnej činnosti. Jeho obeťami mali byť najmä staršie osoby, ktoré mal okrádať alebo podviesť pod rôznymi zámienkami. V niektorých prípadoch sa mal vydávať za policajta alebo pracovníka SBS.

Prezidiálna pátracia jednotka získala informácie o jeho pohybe. Pátranie sťažovali jeho skúsenosti, keďže sa spravodlivosti nevyhýbal prvýkrát a tiež zmena jeho výzoru na nepoznanie. Keďže aj policajti mali skúsenosti s hľadaným, nepodcenili žiadnu situáciu a zadržiavaciu akciu dobre pripravili. Zatkli ho v prítmí koľajiska v blízkosti železničnej stanice v Sládkovičove, tak aby nedošlo k ohrozeniu nezúčastnených osôb. Zákrok bol rýchly, razantný s momentom prekvapenia a bez zranení. Po zatknutí policajti eskortovali odsúdeného priamo do ústavu na výkon trestu v Leopoldove, kde si bude odpykávať uložený trest za krádež v trvaní dva roky a osem mesiacov. 

Polícia zároveň vyzýva občanov, ktorí sa mohli stať obeťami trestného činu zadržaného muža, aby sa obrátili na ktorékoľvek oddelenie PZ. Informácie poskytol Michal Slivka, hovorca Prezídia PZ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu