Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pri bežnej kontrole zaútočil autom na dve policajné hliadky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

GALANTA - Polícia zadržala včera muža, ktorý autom zaútočil na policajné hliadky. Galantskí policajti chceli včera po 22-hej hodine skontrolovať vodiča na Audi S8 pre podozrenie z priestupku v doprave. Na výzvu nereagoval a pokračoval ďalej v jazde po meste až k čerpacej stanici, kde dostal šmyk a prešiel do protismeru.

Vodič v protismere zastal pri benzínke, no keď uvidel oproti pristavené policajné auto Seat Leon, prudko pridal a narazil do prednej časti služobného auta, ktoré tlačil pred sebou. Aby unikol policajtom, začal cúvať až na stred vozovky, kde narazil do ďalšieho služobné auta Kia Ceed. Po zrážke sa obe vozidlá od seba odrazili.

"Policajti  ho pod hrozbou zbrane vyzvali, aby v konaní nepokračoval a muža zadržali. Pre zranenia dvoch policajtov bola privolaná rýchla zdravotná pomoc, ktorá oboch ošetrila," informovala hovorkyňa trnavských policajtov Mára Linkešová a dodala, že policajti utrpeli pri čelnom náraze pravdepodobne ľahšie zranenia.

Alkohol u 33-ročného vodiča z Paty polícia na mieste nezistila. Škoda na vozidlách bola odhadnutá najmenej na 10 tisíc eur. "Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre podozrenie zo zločinu útoku na verejného činiteľa a zadržaný muž je naďalej v cele policajného zaistenia," dodala Linkešová. V prípade dokázania viny mu môže hroziť väzenie na 3 až 8 rokov.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu