Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Policajti stáli tam, kde nemali a ešte aj pokutovali: Civil by musel tasiť peňaženku!

Takto stáli policajné autá va Vajnorskej ulici Zobraziť galériu (4)
Takto stáli policajné autá va Vajnorskej ulici (Zdroj: foto: tip citatela)

BRATISLAVA - Aj vám sa stalo, že ste sa niekedy nad konaním policajtov pozastavili? Najmä, ak pokutujú kvôli nedodržiavaniu dopravných predpisov a pritom sami majú autá odstavené na miestach, ktoré by vám bez pokuty neprešli? Čitateľ Peter zdokumentoval podobnú situáciu. Podarilo sa mu vyfotografovať odstavené policajné autá na mieste, na ktoré bežný vodič nesmie ani pomyslieť.

Vaše tipy

„Ráno ma pred prácou na Vajnorskej ulici prekvapila "armáda" policajtov, ktorá merala rýchlosť. Samozrejme, žiadna zvláštnosť, až na výber miesta, kde odstavili svoje autá a miesto, kde odstavujú tie namerané,“ opisuje svoj zážitok z minulého týždňa čitateľ Peter.

Policajti stáli tam, kde
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

„Miestom merania rýchlosti bola Vajnorská ulica v Bratislave, ide sa o nehodový úsek cesty, teda úsek kde, dochádza k zvýšenému počtu dopravných nehôd a škodových udalostí,“ potvrdila hovorkyňa bratislavských policajtov Tatiana Kurucová.

„Myslím si, že ani podpriemerný slovenský vodič by nemal problém narátať počet predpisov, ktoré páni policajti porušujú,“ domnieva sa čitateľ.

Policajti stáli tam, kde
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

Z fotografie sa dá preto vyčítať, že policajti stoja v zákaze zastavenia, čo značí neprerušovaná žltá čiara. Svoje služobné vozidlo odstavili na chodníku, na ktorom nenechali 1,5 metra priestoru. Poloha umiestnenia policajnej dodávky by sa mohla posudzovať, ako státie v križovatke.

„Miesto, ktoré zvolili policajti na odstavenie svojich služobných vozidiel bolo najvhodnejšie na realizáciu a prejednávanie priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, ktorých sa dopustili vodiči motorových vozidiel,“ vysvetľuje hovorkyňa a dodáva: „Podľa zákona je policajt oprávnený povoliť výnimku, ktorá je v cestnej premávke okamžite potrebná na mieste samom v nevyhnutnej miere a za predpokladu, že sa tým neohrozí bezpečnosť cestnej premávky. Túto výnimku zo zákona si policajti na mieste uložili, pričom v tomto prípade výnimka spĺňala všetky podmienky jej  uloženia.“

Policajti stáli tam, kde
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

Autá previnilcov nechali policajti odstaviť v zákaze zastavenie, čo tiež označuje žltá čiara. Otázne je, či by takto mohli zastať aj bežní vodiči. „Keby takto zastavil občan so svojím súkromným, firemným atď. (civilným) motorovým vozidlom, dopustil by sa priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky,“ uzavrela Kurucová.    

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu