Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Manželia zarábali na žobrákoch: Keď priniesli málo peňazí, dostali bitku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/NITRA - Nechutným spôsobom zarábali manželia z Dolných Krškán v Nitrianskom okrese. Do Nemecka odvliekli šesť zdravotne postihnutých a nútili ich žobrať. Výnimkou neboli bitky a vyhrážky.

Niektorí z obetí túto nútenú prácu vykonávali osem až deväť rokov. Tridsaťosemročnému mužovi a o rok mladšej žene hrozí za obchodovanie s ľuďmi a vydieranie trest na sedem až desať rokov. Ako informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, žobrajúci im tržbu museli denne odovzdávať.

Za to im dvojica poskytla bývanie, stravu a potrebnú pomoc. Keď však priniesli málo peňazí, dostali bitku. Páchatelia ich neustále kontrolovali, nesmeli nikoho kontaktovať, ani nikam odísť. Po príchode na Slovensko ich držali zatvorených v rodinnom dome v Nitre.

Za jedného zo žobrákov údajne museli zaplatiť pokutu a tú neskôr od neho vymáhali. Chceli rovných 10 tisíc eur. Vydieraný muž dokonca požiadal v banke o úver, vyhrážali sa mu zabitím. Okresný súd v Nitre rozhodol, že manželský pár bude stíhaný vo väzbe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu