Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Krvavá lúpež v Bratislave na Obchodnej: Jedna obeť (†66) a prvé informácie, čo sa tam stalo!

V tomto zlatníctve na Obchodnej ulici sa strieľalo Zobraziť galériu (5)
V tomto zlatníctve na Obchodnej ulici sa strieľalo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na bratislavskej Obchodnej ulici sa v utorok podvečer strieľalo. Výsledkom sú dvaja postrelení muži, z ktorých jeden zraneniam podľahol a jedna zranená žena. Podľa predbežných informácii malo ísť o lúpežné prepadnutie zlatníctva, v ktorom pracovali manželia z Arménska. Manžel (†66), ktorý ho údajne aj vlastnil, streľbu neprežil.

Údajného majiteľa zlatníctva, 66-ročného muža, na mieste oživovali záchranári, zraneniam však podľahol. Vážne zranenú ženu so strelným poranením v oblasti bedier a úrazom hlavy previezli do petržalskej nemocnice na Antolskej ulici. Muža, ktorý má otvorenú zlomeninu predkolenia, previezli do nemocnice na Kramároch. Malo by ísť o strelca. Martina Lidinská z tlačového odboru ministerstva zdravotníctva potvrdila, že obaja sú v stabilizovanom stave.

Miesto činu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Podľa portálu tvnoviny.sk išlo o lúpežné prepadnutie zlatníctva. To má patriť manželom pochzádzajúcim z Arménska, ktorí sa strelcovi zrejme pokúšali v lúpeži zabrániť.

Čo sa dialo v zlatníctve?

Všetko sa malo odohrať podvečer na Obchodnej ulici. Zo zlatníctva mal vybehnúť človek, ktorý zaralmoval metskú políciu hliadkujúcu neďaleko. Na miesto už o chvíľu dorazila aj štátna polícia so záchranármi, ktorí vo dvore našli krvácajúce telo. Pod ním mal byť aj samopal. Polícia už má údajne v rukách aj podozrivého, ktorého by mali strážiť v nemocnici.

Miesto činu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová streľbu v zlatníctve potvrdila. Ako uviedla, oznámenie prijala polícia približne o 17:00. „Podľa súčasných informácií strelné poranenia utrpela okrem 66-ročného muža aj o tri roky mladšia žena,“ uviedla Považanová a dodala, že ďalšie okolnosti spáchania tohto skutku vyšetrujú. Policajná hovorkyňa zároveň uviedla, že ďalšie informácie v súčasnosti vzhľadom na prvotné úkony vo vyšetrovaní nemôžu poskytnúť.

Polícia v tejto súvislosti žiada prípadných svedkov, aby sa prihlásili na polícii a svojimi výpoveďami prispeli k objasneniu činu. Akékoľvek informácie, ktoré by mohli prispieť k objasneniu, môžu oznámiť na bezplatnom čísle polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Miesto činu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Streľba zastavila aj električky cez Obchodnú ulicu, tie však už opäť premávajú. Nepremávali asi hodinu, v ceste im bránila sanitka, ktorá zasahovala na mieste činu. Hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová potvrdila, že električková doprava bola obnovená o 18.20 h.
 

Policajti strážiaci miesto činu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu