Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Konečné pokojné Vianoce: Tyrana spacifikovala na Štedrý deň polícia

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PÚCHOV - Považskobystrický policajný vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície obvinil 35-ročného muža z okresu Púchov, ktorý od júna 2007 až do tohtoročného Štedrého dňa dlhodobo psychicky a fyzicky týral svoju 26-ročnú manželku a maloleté deti. Skončil v policajnej cele.

Ako informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, muž svoju rodinu týral vždy pod vplyvom alkoholu. Manželka, ktorú pravidelne bil päsťami, zo strachu nevyhľadala lekárske ošetrenie. 

„Manželke a svojim maloletým deťom odopieral v noci spánok a jesť mohli len vtedy, keď to on dovolil. Počas niekoľkoročného týrania sa svojej žene opakovane vyhrážal zabitím. To, že svoje vyhrážky myslí vážne, zdôraznil tým, že počas nich držal v ruke kuchynský nôž, ktorý raz dokonca po nej hodil,“ uviedla Antalová.

Ako dodala, deň pred Vianocami tyran svoju manželku fyzicky opäť napadol. Bil ju do hlavy otvorenou dlaňou, v dôsledku čoho týraná žena utrpela pomliaždenie mihalnice, očného viečka a okolia pravého oka. Jeho besnenie podľa nej vyvrcholilo priamo na Vianoce. Krátko po obede ho však policajti zadržali a následne obmedzili na osobnej slobode potom, ako ich privolali mužovi príbuzní. Týraná žena skončila v nemocnici. 

„Bezdôvodným bitím manželky a malých detí, odopieraním spánku a stravy a tiež svojím celkovým správaním vyvolával u manželky a troch detí stres, psychické utrpenie a strach o život a zdravie. Vyšetrovateľ spracoval návrh na väzobné stíhanie obvineného,“ doplnila hovorkyňa s tým, že tyranovi v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až 15 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu