Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šokujúce odhalenia u sýkorovcov: Údajne majú na svedomí vraždy v podsvetí z 90-tych rokov!

Jurij Fejér Zobraziť galériu (4)
Jurij Fejér (Zdroj: Foto: topky.sk)

BRATISLAVA – Po tom, čo vyplávalo na povrch, že polícia obvinila z vraždy takáčovca Róberta Pála štyroch sýkorovcov, ukazuje sa, že na svedomí mal tento gang pravdepodobne aj iné vraždy. V divokých 90-tych rokoch minulého storočia patrili totiž k najsilnejšej skupine bratislavského podsvetia. Prokurátor žiada o predĺženie väzby ďalších troch údajných sýkoriek.

Vyzerá to tak, že policajti sú na dobrej stope a objasňovať mafiánske popravy bossov podsvetia sa im relatívne darí. Prokurátor totiž žiada predĺženie väzby pre troch ďalších obvinených údajných členov zločineckej skupiny sýkorovcov Ivana Cuppera, Jurija Fejéra a Martina Kováča. "Obvinení sú vo väzbe od 25. septembra 2012 a to za zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a vraždu Romana Deáka. V súčasnosti sú v tomto trestnom konaní obvinení aj z vraždy Eduarda Diniča, Róberta Diniča a Daleva Hlavačku," vysvetlila hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Martin Kováč
Zobraziť galériu (4)
Martin Kováč  (Zdroj: Foto: topky.sk)

Prokuratúra žiada o predĺženie väzby kvôli obave z úteku, ovplyvňovania svedkov a v snahe predísť pokračovaniu v trestnej činnosti. "Tieto osoby sú obvinené aj za iné vraždy, ktoré spáchali ako členovia skupiny sýkorovcov," dodala Predajňová.

Ivan Cupper
Zobraziť galériu (4)
Ivan Cupper  (Zdroj: Foto: topky.sk)

Sýkorovci majú toho na rováši viac ako dosť. Informovali sme, že polícia obvinila štyroch členov mafiánskeho gangu sýkorovci, a to šéfa Róberta Lališa, Martina Biháriho, Richarda Rakického a Juraja Harvana z vraždy takáčovca Róberta Pála. Dvaja z nich sú na úteku a dvaja z nich od včera vo väzbe (Richard Rakický a Juraj Harvan).  

Jurij Fejer
Zobraziť galériu (4)
Jurij Fejer  (Zdroj: Foto: topky.sk)

Ďalší z členov, ktorý figuruje na mafiánskych zoznamoch pod hlavičkou sýkorovcov, je Róland Zdichavský. Čelí obvineniu v prípade vraždy ďalšieho bossa sýkorovcov Petra Čongrádyho alias Čongiho, ktorý nastúpil po Miroslavovi Sýkorovi. Za účasť na vražde Čongiho je stíhaný aj Ľuboš Ferus. Jeho prokuratúra označila za priameho organizátora vraždy Miroslava Sýkoru.

Terajší šéf sýkorovcov Róbert Lališ má zrejme na svedomí aj vraždu Róberta Holuba. Údajne spolu s Mikulášom Černákom naverbovali Jozefa Roháča, aby ju vykonal.

Sýkorovcom polícia pripisuje tieto vraždy

Podľa dostupných informácií sa dá preto predpokladať, že sýkorovci údajne stáli za brutálnymi popravami spomínaných, a teda člena konkurenčnej skupiny takáčovca Róberta Pála, ďalej Romana Deáka (popravu si údajne objednal podnikateľ Marek Trajter), bratov Diničovcov a Daleva Hlavačku. Zrejme stáli aj za popravami Petra Čongrádyho a Róberta Holuba.

Eduard Dinič (19. júl 1965 - † 9. máj 1998) Deň pred odchodom do svojej vily vo Francúzsku prijal pozvanie na tenisový zápas na Zlatých pieskoch v Bratislave, ktorý nakoniec bol aj jeho posledným. Keď po hre smeroval do svojho auta, pod nohami mu vybuchla niekoľkokilogramová nálož ukrytá pod betónovými dlaždicami, ktorá ho na mieste usmrtila. Explózia bola tak silná, že Eduardovo telo rozštvrtila a rozmetala po okolí.

Róbert Dinič (29. apríl 1967 - † 4. október 1998) Päť mesiacov po vražde Eduarda ho na bratislavskom sídlisku Dlhé diely neznámi muži samopalmi rozstrieľali spolu s osobným ochrancom vo vlastnom mercedese. Niekoľko minút predtým ešte stihol odviezť k exmanželke svoje dve dcérky Nikolku a Barbarku, s ktorými predtým v hoteli Junior oslavoval narodeniny jeho ďalšieho potomka vtedy len ročnej Vanessky.

Roman Deák (1962 - † 20.10. 1999) zastrelili ho v bratislavskej Dúbravke devätnástimi ranami zo samopalu a pištolí v jeho luxusnom mercedese.

Róbert Pál  († 18. november 2003) zastrelili ho v Pezinku. Cestu autom mu zablokovalo audi, z ktorého vyskočili traja muži a spustili na neho paľbu.

Peter Čongrády (1.január 1968 - † 9. septembra 2004) Zastrelili ho pred pizzeriou v Petržalke.

Róbert Holub (16. septembra 1969 - † 5. októbra 1997) zastrelili ho v bratislavskej nemocnici na Kramároch po tom, čo sa ho už dvakrát pokúsili zabiť. Ležiaceho na nemocničnom lôžku ho zasiahli cez okno.

Dalev Hlavačka († 21. mája 1999)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu