Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Marek Trajter, obvinený z vraždy podnikateľa Deáka, zostáva vo väzbe

(Zdroj: BF)

BRATISLAVA - Podnikateľa Mareka Trajtera, obvineného v prípade vraždy Romana Deáka, budú naďalej stíhať väzobne. Rozhodol o tom dnes Najvyšší súd (NS) SR na svojom neverejnom zasadnutí. Informovala Kancelária podpredsedníčky NS SR.

Najvyšší súd tak dnes zamietol ďalšiu sťažnosť obvineného voči predĺženiu väzby Špecializovaným trestným súdom (ŠTS) v Pezinku zo 6. augusta. Podobne NS SR zamietol sťažnosť voči predĺženiu väzby Špecializovaným trestným súdom v polovici apríla tohto roku.

Mareka Trajtera deportovali na jeseň minulého roku na Slovensko zo Seychel. Potom ho do väzby zobral sudca ŠTS v Pezinku - pracovisko v Banskej Bystrici. S tým obvinený nesúhlasil, podal sťažnosť na NS SR a ten jeho sťažnosť, podobne ako dnes a v apríli, 9. októbra minulého roku zamietol. Dôvodom, prečo Mareka zobral ŠTS do väzby, bola obava z možného úteku a prípadné ovplyvňovanie svedkov.

Obvineného deportovali zo Seychel 18. septembra. Podľa predchádzajúcich mediálnych informácií ho tam mali zadržať 4. septembra. Tamojšie úrady mu tiež odobrali občianstvo a prestala ho chrániť seychelská ústava. Podľa medializovaných informácií sa miestna polícia už skôr pokúsila Trajtera vyhostiť na základe porušenia tamojších zákonov. Na palube lietadla však narobil taký rozruch, že ho kapitán lietadla nechal vysadiť.

Podnikateľa Romana Deáka zavraždili v bratislavskej Dúbravke v októbri 1999, a to 19 ranami zo samopalu a pištolí kalibru 7,65 a 9 mm Luger, keď prichádzal k svojmu luxusnému mercedesu. Strely ho zasiahli do hrudníka a tváre. Mareka Trajtera obvinili po vyše 13 rokoch od jeho vraždy. Obvinenie z prípravy vraždy podnikateľ odmieta.

Podľa minuloročných správ denníka Nový Čas vyšetrovateľ tvrdí, že Trajter si objednal likvidáciu Deáka a zaplatil za ňu Róbertovi Lališovi alias Kýblovi, šéfovi skupiny sýkorovcov. Mareka usvedčovali dvaja svedkovia, ktorí si však protirečia. Napríklad jeden z nich tvrdí, že peniaze za likvidáciu Deáka boli Kýblom vyplatené až v roku 2006. Druhý svedok uvádza, že odmenu dostal hneď. V kauze sú obvinené ďalšie štyri osoby, medzi nimi koncom novembra na 21 rokov právoplatne odsúdený Martin Bihári alias Rus, ktorý je rovnako ako Kýbel stále na úteku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu