Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dohra zásahu kukláčov v Bratislave: Prasknutá kostrč a psychická trauma Viktórie (13)!

Matka Martina je odhodlaná podať trestné oznámenie
Matka Martina je odhodlaná podať trestné oznámenie (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA – Pochybila polícia či matka? Zo štvrtkového zásahu kukláčov v bratislavskom byte si školáčka Viktória (13) odniesla nielen zranenia, ale aj celoživotnú traumu. Muži zo špeciálnej jednotky ju mali zvaliť na zem a zapchať ústa, pričom jej doráňali kostrč. A to všetko preto, že chceli od jej matky Martiny získať informácie o unesených Češkách v Pakistane, ktoré im vraj odmietala dať.

Kukláči na dvere bytu na bratislavských Dlhých Dieloch, kde býva Martina spolu s dcérkou Viktóriou, „zaklopali“ vo štvrtok skoro ráno. Podľa Martiny mali pripravené baranidlo a keď otvorila, jeden z policajtov ju údajne sotil do dverí. "Dcéra vybehla, začala kričať od stresu. On ju sotil, zhodil na zem," povedala vtedy vystrašená matka.

Dcéru mali pri podľa nej brutálnom zásahu vážne zraniť. V nemocnici sa ukázalo, že má prasknutú kostrč a zotavovať sa bude najmenej dva týždne. Martina má však väčší strach o jej psychiku. Domnieva sa, že kukláčsky zásah na Viktórii zanechá stopy na celý život. Dievčatko sa údajne v noci budí a vykrikuje zo sna a matka ju musí vždy utišovať.

Verzia matky

Kukláči v byte podľa Martiny hľadali nejaký dôkazový materiál a fotky, na ktorých by bola odfotená s americkým vojakom. Žena si totiž ešte pred pol rokom písala na zoznamke s údajným americkým vojakom. Práve v tom čase uniesli dve české dievčatá v Pakistane. "Písala som si s ním asi tri dni, napísal mi, že sa nachádzajú na afgansko-pakistanských hraniciach, že údajne je jedna chorá. Viete, to mohol byť aj nejaký Slovák, ktorý si to prečítal," dodala.

Žena slová údajného vojaka zverejnila na sociálnej sieti. O približne dva mesiace už opisovala celú komunikáciu na policajnej stanici. Údajne prepis poskytla aj mužom zákona. "Ako keby som spáchala neviem čo, pritom nič som neurobila, len som napísala príspevok na internete," povedala.

Verzia polície

Podľa ministerstva vnútra si zásah kukláčov vyžiadala česká polícia. Na to, že v byte bude aj dieťa, boli pripravení. "Prizvali sme aj pracovníčku kurately z Úradu práce sociálnych vecí a rodiny Bratislava," informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Tatiana Kurucová. Do bytu si prišli po doplňujúce informácie, ktoré im vraj Martina odmietala dať. „Pozvali ju na policajné prezídium, aby podala vysvetlenie, no povedala len čiastočné informácie. Keď chceli, aby sa vyjadrila presnejšie, už nespolupracovala,“ povedal pre denník Plus jeden deň zdroj z prostredia polície.

Martina je však presvedčená o tom, že zásah bol bezdôvodný a brutálny. Je preto rozhodnutá podať trestné oznámenie. Ministerstvo vnútra už konanie kukláčov preveruje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu