Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Žiačka priniesla do školy marihuanu: Už na prvej hodine jej ju zhabala učiteľka!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: polícia)

POPRAD – Prekukla ju učiteľka! Popradský vyšetrovateľ obvinil len 14-ročnú žiačku základnej školy v Spišskej Sobote (okres Poprad) z drogovej trestnej činnosti. Stalo sa tak po tom, čo jej ešte v októbri učiteľka zhabala plechovku s neznámou sušenou rastlinou a expertíza potvrdila, že ide o marihuanu.

Žiačka z obce Gánovce – Finice (okres Poprad) si 30. októbra minulého roka okrem školských pomôcok na vyučovanie priniesla aj plechovú dózu, v ktorej skrývala zelenú omamnú rastlinku. Učiteľka jej ju zhabala hneď na prvej vyučovacej hodine. „Dievča malo prechovávať u seba vysušené vrcholcovité časti rastliny konope (Cannabis),“ uviedol prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Rastlinu zhabali policajti a poslali na expertízne skúmanie, ktoré nakoniec potvrdilo, že v plechovke bola „mariška“. „Marihuanu o celkovej hmotnosti 3,20g s priemerným 1,6 % obsahom THC mala v plechovej dóze,“ dodal hovorca s tým, že z toľkého množstva by sa dalo vyrobiť 6 obvykle jednorazových dávok drogy.

Popradský vyšetrovateľ už voči dievčaťu vzniesol obvinenie pre prečin nedovolenej  výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Školáčke preto hrozí aj väzenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu