Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Deň pred masakrom v Hurbanove: Policajt sa zabával s primátorkou!

Primátorka mala vraj s policajtom veľmi dobrý vzťah
Primátorka mala vraj s policajtom veľmi dobrý vzťah (Zdroj: hurbanovo.sk)

BRATISLAVA/HURBANOVO – Z obrovského šoku sa stále spamätáva primátorka Hurbanova, kde mestský policajt Milan Juhász (51) zastrelil troch členov rómskej rodiny. So strelcom sa veľmi dobre poznala a chcela ho dokonca aj povýšiť! Informoval o tom denník Plus jeden deň.

Primátorka Margita Zemková má od osudnej soboty hlavu smútku. Juhásza, ktorý po desivom vyčíňaní skončil v rukách polície, pozná už niekoľko rokov. Zrejme preto sa po tragickej streľbe vybral do jej domu, kde si chcel siahnuť na život. „To bol aj dôvod, prečo utekal do môjho domu. Dozvedela som sa, že išiel za mnou, aby mi povedal, čo spravil. Skúsim sa s ním stretnúť, ale zatiaľ to nie je možné,“ povedala chvejúcim sa hlasom Zemková.

Deň pred čiernou sobotou sa zdalo, že je všetko v poriadku.  Milan sa spolu s primátorkou v piatok zabával na miestnom športvom dni a nič nenasvedčovalo tomu, že by chystal krvavý útok. Skrat v Juhászovom správaní teda podľa Zemkovej zrejme nastal krátko pred streľbou.

Policajt, ktorý postrieľal troch členov rodiny Lakatošovcov, bol podľa Zemkovej veľmi dobrým policajtom a chcela ho aj povýšiť. „Chcela som z neho urobiť náčelníka mestskej polície, ale on nechcel, vraj má rád prácu na ulici,“ odmietol podľa primátorky lákavú ponuku Juhász.

Ani obyvatelia obce, ani primátorka, si nedokážu vysvetliť prečo taký slušný a dobrý človek útočil a zabíjal. Juhász vraj s Lakatošovcami problémy nemal, primátorka dokonca tvrdí, že ich ani nepoznal. Rómska problematika však neobchádza ani Hurbanovo, a tak  je možné, že mestský policajt sa ju rozhodol vyriešiť po svojom.

Primátorka sa teraz snaží upokojiť atmosféru v meste. Cez káblovú televíziu vyzýva obyvateľov, aby zachovali pokoj a nevyvolávali napäté situácie. Zároveň zvolala aj poradu zamestnancov mesta a mestskej polície. Náčelník hurbanovskej polície Marián Botoš len potvrdil, že Juhász bol bezproblémovým kolegom. „Nemal som s ním v minulosti žiadne problémy, bol to vynikajúci policajt,“ povedal. Bližšie sa však vyjadrovať nechcel.

Dráma v Hurbanove sa odohrala v sobotu 16. júna krátko po 10. hodine. Mestský policajt Milan Juhász strieľal v čase svojho voľna po obyvateľoch domu na Komárňanskej ulici krátkou ručnou zbraňou, ktorú mal v nelegálnej držbe. O život prišli traja ľudia, dvaja sú zranení. Všetci boli členmi jednej rodiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu