Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zvrat v prípade hurbanovského strelca: Objavila sa nová verzia!

Pred týmto domom sa odohral krvavý masaker
Pred týmto domom sa odohral krvavý masaker (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA/HURBANOVO – V prípade, ktorý otriasol celým Slovenskom, sa objavili nové skutočnosti! Najnovšia verzia hovorí o tom, že hurbanovský policajt Milan Juhász, pri streľbe na rómsku rodinu mohol konať v sebaobrane.

Potom, čo mestského policajta Milana Juhásza obvinili z úkladnej vraždy a vzali do väzby, vyplávali na povrch ohľadom jeho krvavého vyčíňania nové skutočnosti. Jedenásť dní po tragédii, kedy Juhász postrieľal troch členov rómskej rodiny Lakatošovcov a dvoch zranil, sa do dediny vybrali zástupcovia Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) pod vedením Mariána Kotlebu.

Počas prieskumu, ktorý strana uskutočnila okrem Hurbanova aj v obci Svätý Peter, odkiaľ strelec pochádza, Kotleba spovedal obyvateľov, ktorí policajta poznali. Podľa ich výpovedí nielen rodina Lakatošovcov, ale aj ďalšie tri rómske rodiny, už niekoľko týždňov pred streľbou doslova terorizovali obyvateľov dedinky. Údajne mali zastavovať aj prechádzajúce autá a okrádať ich posádky.

Podľa Kotlebu „agresívni cigánski extrémisti“ deň pred tragédiou na Komárňanskej ulici napadli Juhászových priateľov. Po tomto útoku mali známi policajtovi zavolať a žiadať ho o pomoc. Terčom útoku a hrozieb Rómov sa mal v posledných dňoch pred vyčíňaním stať aj samotný policajt a jeho rodina. Bezradný Juhász sa potom rozhodol vziať spravodlivosť do vlastných rúk, zobral si nelegálnu zbraň, sadol do auta a namieril si to pred dom neprispôsobivých Rómov.

Krvavý masaker mal podľa kotlebovcov úplne iný priebeh ako uviedla polícia. Podľa výpovedí svedkov mal Milan v osudný deň prísť pred dom rómskej rodiny a upozorňovať ich „či už načisto nevedia čo od dobroty“ . V tú chvíľu na dvor vybehlo šesť až osem Rómov, z ktorých väčšina mala v rukách palice. Juhász tak vytiahol zbraň a ako tvrdí Kotleba „len bránil svoj holý život“.

Policajti sa odmietli vyjadriť, či naozaj šlo o sebaobranu. „Motív skutku je naďalej predmetov vyšetrovania. V prípade prebiehajú procesné úkony, preto k prípadu nie je možné poskytnúť viac informácií," hovorca Prezídia PZ Michal Slivka. Polícia momentálne pracuje s niekoľkými verziami motívu besnenia, pričom jednou z nich by mohol byť aj skrat vyvolaný frustráciou.

Strelec, ako mestský policajt, zasahoval v dome rodiny zločincov niekoľkokrát. Práve bezmocnosť a frustrácia, mohla spôsobiť skrat, ktorý dobrého a obľúbeného policajta zmenil na kata. Tento motív potvrdila aj Juhászova výpoveď na súde. „Ráno som sa zobudil s tým, že musím ísť s nimi spraviť poriadok,“ povedal Juhász sudcovi. Policajt tak s pocitom bezvládnosti zobral spravodlivosť do vlastných rúk a s Rómami spravil poriadok raz a navždy.

Dráma v Hurbanove sa odohrala v sobotu 16. júna krátko po 10. hodine. Mestský policajt Milan Juhász strieľal v čase svojho voľna po obyvateľoch domu na Komárňanskej ulici krátkou ručnou zbraňou, ktorú mal v nelegálnej držbe.  Počas krvavého masakru zastrelil 44-ročného Gabriela Lakatoša, jeho 19-ročného syna Mária a 26-ročného zaťa Júliusa. Ťažko zranil ďalšieho 26-ročného syna Kristiána a jeho manželku Žanetu postrelil do stehna. Žanetu už na vlastnú žiadosť z nemocnice prepustili, Kristián je aj naďalej v kritickom stave hospitalizovaný v novozámockej nemocnici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu