Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Poplach v Londýne: Nakazená Číňanka na konferencii medzi 250 ľuďmi, do nemocnice šla taxíkom!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

LONDÝN – Nepomáhajú sprísnené pravidlá, obozretnosť ani policajné zásahy. Ľudia sú veľmi nedisciplinovaní. Číňanka potvrdená ako deviaty prípad koronavírusu v Británii sa ešte pred testami zúčastnila na londýnskej konferencii autobusových firiem vo Westminsteri.

Prenášačka vírusu bola 6. februára jednou z 250 delegátov na britskom samite zameranom na autobusy, na ktorom sa zúčastnila aj vládna tajomníčka pre dopravu barónka Charlotte Vere of Norbiton. O tri dni neskôr, v nedeľu večer prišla čínska pacientka do nemocnice Lewisham v južnom Londýne – napriek všetkým varovaniam a výzvam sa priviezla taxíkom Uber, čo bolo naozaj bezohľadné! Podľa pokynov mala zostať doma a volať núdzovú linku. Dvaja zdravotníci, ktorí s ňou prišli do kontaktu v nemocnici, musia ísť do izolácie a vodič taxislužby má dočasne pozastavený výkon služby.

Žena sa ohlásila v Lewisham Hospital, vzali jej stery a poslali ju domov, aby čakala na výsledky testov. Boli pozitívne. Číňanka žije s rodinou v Londýne, predpokladá sa, že je asi 30-ročná.
Jej prítomnosť v centrálnom Londýne na konferencii vzbudila obavy medzi stovkami ľudí z odvetvia dopravy. Medzi rečníkov na konferencii totiž patrila barónka Vere, ktorá predstavila plne elektrický autobus, ako aj David Brown, generálny riaditeľ autobusovej spoločnosti Go-Ahead, MP Nottingham South Lilian Greenwood a Gareth Powell, vedúci dopravného oddelenia pre londýnsku autobusovú sieť. 

Barónka Vere of Norbiton
Zobraziť galériu (3)
Barónka Vere of Norbiton  (Zdroj: Twitter/CH. V.)

Všetci účastníci britského summitu o autobusoch dostali e-mail s upozornením, že niekto z nich mal vražednú nákazu. Vo štvrtok v noci sa ukázalo, že na koronavírus bolo testovaných vyše 750 britských pacientov za jeden deň, pretože v krajine sa zintenzívnila panika po prepuknutí choroby. V súčasnosti vírus nakazil takmer 65-tisíc pacientov na celom svete a takmer 1 400 pacientov už zomrelo.

Každý, kto má podozrenie na koronavírus, by mal zostať doma, zavolať NHS 111 a čakať na prepravu do najbližšej nemocnice na vyšetrenie. Čínska pacientka bola prvým prípadom v Londýne a lekári sa obávajú, že výskyt choroby v hlavnom meste povedie k jej rýchlemu rozšíreniu. Varovali tiež, že londýnske metro môže byť ideálnym miestom na rozšírenie vírusu, ktorý môže na zábradliach prežiť celé hodiny.

Poplach v Londýne: Nakazená
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/CH. V.)

Zdravotné stredisko Ritchie Street v Islingtone v severnom Londýne uverejnilo na svojej webovej stránke správu, v ktorej sa uvádza, že bude oddnes uzavreté „pre koronavírus.“ Ukázalo sa však, že žiadny pacient alebo personál v praxi nemal pozitívny test na vírus. Od minulého mesiaca bolo v Británii testovaných približne 2 512 osôb. Pacientom s podozrením na koronavírus sa robia výtery z nosa a krku, ktoré sa posielajú do 12 laboratórií po celej Veľkej Británii.

Viac o téme: KonferenciaPrenosNákazaLondýnKoronavírusČíňanka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu