Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Dvere z kultového filmu Titanic majú nového majiteľa: Zaplatil za ne poriadne mastnú sumu!

Kate Winslet, Leonardo DiCaprio Zobraziť galériu (3)
Kate Winslet, Leonardo DiCaprio (Zdroj: Profimedia)

NEW YORK - Legendárne dvere z filmu Titanic z roku 1997 sa vydražili na aukcii za 718.750 dolárov (663.837 eur). TASR o tom informuje podľa správy denníka The Guardian.

Dvere vo filmovom príbehu poslúžili k záchrane postavy Rose, stvárnenej herečkou Kate Winslet. Od uvedenia filmu sa však diskutuje o tom, či sa pomocou nich nemohol zachrániť aj jej filmový partner Jack, ktorého si zahral Leonardo DiCaprio. Jack si totiž vo filme uvedomil, že na dverách - plávajúcich po potopení Titanicu na hladine Atlantiku - sa udrží len jedna osoba a svoje miesto tak prenechal Rose.

Dvere z kultového filmu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Paramount Pictures, 20th Century Fox)

Špekulácie o tom, či Jackova smrť nebola zbytočná, sa v roku 2022 pokúsil definitívne ukončiť režisér snímky James Cameron. Objednal si "dôkladnú forenznú analýzu s expertom na podchladenie" vykonanú v ľadovej vode a dvoma kaskadérmi s rovnakou hmotnosťou, ako mali obe ústredné postavy. Výsledkom bolo, že naozaj mohla v takýchto podmienkach prežiť len jedna osoba.

Cameron však pripustil, že k úmrtiu Jacka došlo aj z menej vedeckých dôvodov: „Musel zomrieť. Je to ako z Rómea a Júlie. Je to film o láske, obete a smrteľnosti. Láska sa meria obetou."

Viete si predstaviť, že by Rose vo filme Titanic nahradila táto žena?
Zobraziť galériu (3)
Viete si predstaviť, že by Rose vo filme Titanic nahradila táto žena?  (Zdroj: SITA)

Na internetovej dražbe organizovanej spoločnosťou Heritage Auctions s názvom Treasures from Planet Hollywood, ktorá trvala niekoľko dní, vydražili aj šifónové šaty, ktoré mala Winslet oblečené vo finále Titanicu (za 125.000 dolárov), bič Indiana Jonesa z filmu Chrám skazy (525.000 dolárov) či sekeru Jacka Nicholsona z filmu Osvietenie (125.000 dolárov). Predala sa tiež bowlingová guľa s červenou ružou Billa Murraya z filmu Kingpin (za 350.000 dolárov) či čierny superhrdinský oblek Tobeyho Maguirea zo snímky Spider-Man 3 (za 125.000 dolárov) a ďalšie filmové artefakty.

Viac o téme: Titanic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu