Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Umelecký svet v smútku: Zomrel jeden z najznámejších britských režisérov... Bez neho by nevznikli TIETO filmy!

(Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Svet filmu sa lúči s jeho významnou postavou. Vo veku 90 rokov zomrel známy britský režisér, dramatik, scenárista a spisovateľ Mike Hodges. Najväčšie kariérne úspechy zažil v 70-tych a 80-tych rokoch, keď sa podieľal na niekoľkých známych filmoch. Hodges zomrel počas víkendu na zlyhanie srdca.

Hodges sa počas svojho života zaradil medzi najlepších režisérov, akých kedy Británia filmovému svetu ponúkla. Jeho najznámejšie filmy, ako sú napríklad Get Carter, Pulp či Flash Gordon, sa dodnes tešia veľkej obľube. 

Dnes však producent a jeho dobrý priateľ Mike Kaplan, oznámil NBC News, že Hodges vo veku 90 rokov zomrel. Podľa jeho slov tieto informácie potvrdil v mene jeho rodiny. Známy režisér zomrel na zlyhanie srdca v jeho dome v Anglicku. 

So scenáristom sa na sociálnych sieťach lúči množstvo fanúšikov a kolegov. Jedným z nich je aj komiksový spisovateľ Brian Lynch, ktorý si vo svojom príspevku na sociálnej sieti Twitter pripomenul jeden z jeho najznámejších filmov.

„Mike Hodges, režisér filmu Flash Gordon, zomrel. Konečne som si tento film pozrel počas pandémie a priniesol mi veľa radosti. Odvtedy som ho videl niekoľkokrát. Neexistuje nič podobné. Odpočívaj v pokoji," napísal Lynch.

 

Viac o téme: Mike Hodges
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu