Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Najväčšia HANBA krásky z hororových filmov: Kradla oblečenie v luxusnom obchode!

Winona Ryder Zobraziť galériu (9)
Winona Ryder (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES - Škandálom sa nevyhla! Winona Ryder je krásna a talentovaná herečka, ktorá má na konte účinkovanie v mnohých počinoch. Dokonca bola dvakrát nominovaná na Oscara. Znie to dokonale... Avšak dnešná oslávenkyňa si pred pár rokmi vyrobila poriadnu hanbu, keď ju prichytili pri krádeži.

Winona Ryder sa narodila 29. októbra 1971. Jej rodičia boli politickými aktivistami a zástupcami hnutia hippies. Počas školy musela čeliť šikane. Spolužiaci ju považovali za zženštilého chlapca. „Bola to hrozná doba. Nemala som žiadnych priateľov,” uviedla v jednom z rozhovorov herečka. 

Pred kamerou sa prvýkrát objavila v roku 1986 v komédii Lucas, kde si zahrala po boku Charlieho Sheena. O dva roky neskôr prišla ponuka od Tima Burtona do hororovo ladenej komédie s názvom Beetlejuice, ktorá naplno rozbehla jej kariéru. Spomedzi filmov, v ktorých kráska excelovala možno spomenúť počiny Nožnicovoruký Edward, Dracula, Vek nevinnosti, Dom duchov, Narušení, či Votrelec: Vzkriesenie. 

Winona Ryder - Nožnicovoruký Edward (1990)
Zobraziť galériu (9)
Winona Ryder - Nožnicovoruký Edward (1990)  (Zdroj: 20th Century Fox)

Winona Ryder - Nožnicovoruký Edward (1990)
Zobraziť galériu (9)
Winona Ryder - Nožnicovoruký Edward (1990)  (Zdroj: 20th Century Fox)

Koncom roka 2001 slávnu herečku pristihli pri krádeži tovaru v obchode s luxusným oblečením. Dostala trojročnú podmienku, pokutu 10-tisíc dolárov a musela odpracovať 480 hodín verejnoprospešných prác. „V jednej chvíli nám tvrdila, že sa snažila vžiť do úlohy kleptomanky… Chcela vraj vedieť, aké to je kradnúť v obchode,” vypovedal pred súdom zasahujúci policajt. 

A hoci by sa mohlo zdať, že škandál jej kariéru pochová, nestalo sa tak. V roku 2009 dostala úlohu vo filme Star Trek, rok na to v dráme Čierna labuť. Mimoriadny úspech zaznamenal aj seriál Stranger Things, v ktorom herečka stvárnila jednu z úloh. Pred kamerami je stále naďalej aktívna. 

V minulosti herečka randila s kolegami Johnnym Deppom a Mattom Damonom. Od roku 2011 tvorí pár s módnym dizajnérom menom Scott Mackinlay Hahn.

Winona Ryder
Zobraziť galériu (9)
Winona Ryder  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Winona Ryder
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu