Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Muž, ktorému zomierala kameramanka v náručí: Mal som jej krv na rukách... Títo ľudia sú ZODPOVEDNÍ!

Hlyna Hutchins a Alec Baldwin Zobraziť galériu (3)
Hlyna Hutchins a Alec Baldwin (Zdroj: Instagram HH, SITA/Jim Weber/Santa Fe New Mexican via AP)

LOS ANGELES - Keď herec Alec Baldwin neúmyselne zastrelil kameramanku Halynu Hutchins, hneď vedľa nej stál Serge Svetnoy. Práve on ju držal v náručí a krvácala na jeho ruky. Tomuto členovi štábu je úplne jasné, kto je za tragédiu zodpovedný.

Pri nakrúcaní westernu Rust herec Alec Baldwin nie vlastnou vinou zabil kameramanku Halynu Hutchins a zranil režiséra Joela Souzu. Názor na celú tragédiu zverejnil aj Serge Svetnoy, ktorý bol členom štábu a ako sám napísal na sieti Facebook, stál tesne pri Halyne, keď ju strela zasiahla. 

Muž, ktorému zomierala kameramanka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook Serge Svetnoy)

Boli dlhoroční kamaráti a spolu sa podieľali takmer na každom jednom filme, na ktorom táto kameramanka pracovala. „Držal som ju v náručí, kým zomierala. Jej krv bola na mojich rukách. Chcem povedať svoj názor na to, čo sa stalo. Myslím, že mám na to právo,” napísal Svetnoy, ktorý mal zvyčajne na nakrúcaniach funkciu hlavného elektrikára. 

„Všetko je chybou nedbanlivosti a neprofesionalizmu,” napísal s tým, že osoba, ktorá mala kontrolovať zbraň, tak neurobila a osoba, ktorá mala nahlásiť, že na pľaci je nabitá zbraň, tak tiež neurobila. „A smrť ľudskej bytosti je výsledkom,” zdôraznil. 

Myslí si, že na nakrúcanie boli najatí skutoční profesionáli okrem jediného oddelenia – toho, čo bolo zodpovedné za zbrane. 24-ročná osoba podľa neho nemôže byť kvalifikovaným odborníkom. Ako uviedol, skutoční profesionáli sú tí, ktorí strávili roky na pľaci a poznajú svoju prácu od A po Z a majú to v krvi. 

Muž, ktorému zomierala kameramanka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram HH)

Na zodpovednosť ale volá hlavne producentov: „Aby ste ušetrili, niekedy najímate ľudí, ktorí nie sú plne kvalifikovaní pre komplikovanú a nebezpečnú robotu, a riskujete životy všetkých ľudí, čo sú nablízku a tiež svoje vlastné.”

Hoci Serge chápe snahu ušetriť, vždy by podľa neho mal byť v každom oddelení minimálne jeden profesionál, ktorý dokonale pozná svoju prácu. „Je to absolútne nutné, aby sme sa vyhýbali tragédiám, aká sa stala Halyne,” vyhlásil s tým, že žiadne ušetrené peniaze nevyvážia stratený ľudský život. 

„Neželám nikomu, aby si prešiel tým, čím som si prešiel ja, jej manžel a jej syn a čím si prešiel herec Alec Baldwin, ktorý držal na pľaci zbraň. Musí žiť s myšlienkou, že vzal život človeku pre neprofesionalitu iných ľudí,” napísal Svetnoy, ktorý zverejnil aj poslednú fotografiu, na ktorej je Halyna ešte zachytená živá. Zosnulá kameramanka je na snímke najbližšie k objektívu – otočená chrbtom a na hlave má šedú čiapku. 

VIAC o tragédii nájdete TU!

Viac o téme: Alec BaldwinHalyna Hutchins
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu