Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

ŠKANDÁL na vianočnom obede u kráľovnej: Nechutná urážka Harryho snúbenice!

Kráľovná Alžbeta II. Zobraziť galériu (7)
Kráľovná Alžbeta II. (Zdroj: SITA)

LONDÝN - To nemohla myslieť vážne! Kráľovná Alžbeta II. aj tento rok usporiadala slávnostný predvianočný obed, v rámci ktorého hostila celú aristokratickú smotánku. Príjemné posedenie však bolo poznačené poriadnym škandálom. Pričinila sa o to princezná Michael z Kentu, ktorá svojim rasistickým konaním naštvala mnohých. Zarmútená musela byť najmä snúbenica princa Harryho - Meghan, ktorá kvôli nevhodným poznámkam na adresu černochov neraz skončila v slzách.

Krátko pred Vianocami potešili verejnosť informácie o tom, že princ Harry požiadal o ruku krásnu americkú herečku Meghan Markle. Tá začína byť podobne obľúbená ako vojvodkyňa Kate a po oficiálnom oznámení zásnub sa začala už podieľať na vybraných aktivitách kráľovskej rodiny. 

Po Harryho boku nechýbala ani pred pár dňami, keď sa aristokrati s modrou krvou zišli na slávnostnom obede u samotnej kráľovnej. Atraktívna Meghan tam musela čelit nielen prehnanému záujmu. Médiá sú totiž plné škandálu, o ktorý sa pričinila princezná Michael z Kentu. Tá si totiž outfit ozdobila kontroverznou brošňou blackamoor, ktorá zobrazuje černochov a černošky v pozíciách naznačujúcich otroctvo. 

Pohľad na tento doplnok určite nemohol byť pre Meghan príjemný. Jej mama je totiž černoška a s rasistickými poznámkami sa brunetka stretávala celý život. „Keď na moju mamu ľudia neslušne pokrikovali, vždy ma to rozplakalo,” prezradila v jednom z rozhovorov. 

Michael z Kentu, ktorá je manželkou kráľovninho bratranca, sa musela verejne ospravedlniť. „Je jej to všetko veľmi ľúto a je z toho smutná. Brošňa bola darom, ktorý mala v minulosti už viackrát na sebe. Nikdy predtým nevyvolala toľko reakcií,” uviedol hovorca kráľovskej rodiny. 

Za zmienku ale stojí, že Michael z Kentu vyrobila rasistický prúser už aj v minulosti. Počas charitatívnej večere v New Yorku v roku 2004 urazila černošský pár, keď im povedala, aby sa vrátili späť do svojej kolónie. „Precestovala som časť Afriky a považujem túto krajinu za rozkošnú,” ospravedlňovala vtedy svoj nemiestny výrok princezná, ktorú má väčšina Britov poriadne v zuboch.  

Princ Harry so snúbenicou Meghan Markle pri príchode na slávnostný obed.
Zobraziť galériu (7)
Princ Harry so snúbenicou Meghan Markle pri príchode na slávnostný obed.  (Zdroj: profimedia.sk)

Princezná Michael z Kentu si na slávnostný obed dala rasistickú brošňu.
Zobraziť galériu (7)
Princezná Michael z Kentu si na slávnostný obed dala rasistickú brošňu.  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Kráľovská rodinaMeghan Markle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu