Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vážna diagnóza hollywoodskej herečky: Rakovina prsníka!

Julia Louis-Dreyfus Zobraziť galériu (3)
Julia Louis-Dreyfus (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES - Americká herečka a producentka Julia Louis-Dreyfus má rakovinu prsníka.

Rodáčka z New Yorku to vo štvrtok oznámila prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter. "Jedna z ôsmich žien dostane rakovinu prsníka. Dnes som jednou z nich. Dobrou správou je, že mám tú najúžasnejšiu skupinu priateľov, čo ma podporujú a starajú sa o mňa," napísala v príspevku s tým, že nie všetky ženy však majú také šťastie ako ona. "Zlou správou je, že nie všetky ženy sú také šťastné, tak bojujme proti všetkým rakovinám a urobme všeobecnú zdravotnú starostlivosť realitou," dodala predstaviteľka Seliny Meyer zo seriálu Viceprezident(ka) (2012).

Televízia HBO, ktorá zastrešuje spomínaný projekt, pre magazín People uviedla, že Louis-Dreyfus sa o chorobe dozvedela 18. septembra, deň po udeľovaní cien Primetime Emmy, z ktorého si odniesla ďalšiu trofej. Detaily o vážnosti herečkinho ochorenia nie sú známe.

Julia Louis-Dreyfus je známa najmä z televízie. Účinkovala napríklad v skečovej šou Saturday Night Live (1975), sitkomoch Seinfeld (1989 - 1998) alebo Nové dobrodružstvá starej Christine (2006 - 2010). Zahrala si aj vo filmoch Hana a jej sestry (1986), Vianočné prázdniny (1989), Medveď Jack (1993), North (1994), Pozor na Harryho (1997), Deň otcov (1997) alebo Už ani slovo (2013).

Na konte má jeden Zlatý glóbus z deviatich nominácií, jedenásť Primetime Emmy z 24 nominácií, sedem Screen Actors Guild Awards, päť American Comedy Awards and dve Critics' Choice Television Awards. Od roku 2010 má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy a v roku 2014 ju uviedli do Siene slávy americkej Akadémie televíznych umení a vied.

Viac o téme: Julia Louis-Dreyfus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu