Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Hollywood v smútku: Zomrel otec mnohých filmov!

Curtis Hanson
Curtis Hanson (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Vo veku 71 rokov zomrel americký režisér Curtis Hanson. V utorok popoludní do jeho domu v Hollywood Hills privolali zdravotníkov, ktorí filmára vyhlásili za mŕtveho. Podľa zástupcov polície išlo o prirodzenú smrť. Na smutnú správu už reagovalo niekoľko bývalých spolupracovníkov zosnulého, ako napríklad herci Russell Crowe a Rob Lowe.

Curtis Lee Hanson sa narodil 24. marca 1945 v meste Reno v Nevade. Režíroval filmy ako Okno zo spálne (1987), Zlý vplyv (1990), Ruka na kolíske (1992), Divoká rieka (1994), Skvelí chlapci (2000), 8. míľa (2002), Pozná ju ako svoje boty (2005) alebo naposledy Mavericks: Na divokej vlne (2012).

Vďaka kriminálnej dráme L. A. - Utajené skutočnosti (1997), na ktorej sa podieľal ako režisér, scenárista a producent, získal tri nominácie na Oscara, pričom jednu premenil na víťazstvo. Snímka mu vyniesla aj dve nominácie na Zlatý glóbus. Pre legendárneho hudobníka Boba Dylana nakrútil videoklip k piesni Things Have Changed, ktorá sa objavila v spomínanom filme Skvelí chlapci. 

 

Viac o téme: Curtis Hanson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu