Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Vyšetrovanie smrti legendárneho Princa naberá na obrátkach: Pitva preukázala TOTO

Prince Zobraziť galériu (6)
Prince (Zdroj: SITA)

MINNEAPOLIS - Na tele zosnulého amerického speváka Princea bola v piatok vykonaná pitva, pri ktorej sa nenašli žiadne známky poranenia. Podľa miestneho šerifa "niet dôvodu domnievať sa", že išlo o samovraždu. Kompletné výsledky vyšetrovania je však možné očakávať až o niekoľko týždňov.

Šerif na tlačovej konferencii nepotvrdil, či Prince bral v čase svojej smrti lieky, ani to, či vyšetrovatelia odniesli z jeho sídla nejaké predmety, informovala dnes stanica BBC. Hudobníka našli mŕtveho vo štvrtok ráno miestneho času vo výťahu v jeho sídle Paisley Park pri Minneapolise. Skonal vo veku 57 rokov. 

Princea krátkodobo hospitalizovali v nemocnici v štáte Illiois šesť dní predtým, keď mu počas letu jeho súkromným lietadlom z koncertu v Georgii prišlo zle. Podľa webového portálu TMZ.com boli príčinou umelcovho úmrtia pretrvávajúce "príznaky podobné chrípke". Podľa jeho vlastných slov v detstve trpel epilepsiou. 

Podľa hudobnej kolegyne nezanedbával svoje zdravie

Princeova bývalá bubeníčka a chránenkyňa Sheila E. povedala v piatok pre agentúru AP, že speváka trápili tie isté fyzické ťažkosti, ako mnoho iných hudobníkov. Sheila E. uviedla, že Prince mal problémy s bedrom a kolenom, čo spôsobili roky skákania po schodoch a reproduktoroch na koncertných pódiách - v obuvi s vysokými podpätkami.

Sheila E. dodala, že to robil, lebo to miloval. Podľa jej slov sa však inak Prince "o seba naozaj staral", vrátane zdravého stravovania. Sheila E. spomenula, že sa snažila napodobniť to, čo pre udržanie dobrej kondície robil on. 

Prince, občianskym menom Prince Rogers Nelson, sa narodil v roku 1958 a bol veľmi aktívnym hudobným skladateľom a hráčom už od mladého veku; svoju prvú pieseň údajne zložil ako sedemročný. Bol takisto producentom a multiinštrumentalistom. Vydal takmer 40 štúdiových albumov, z ktorých sa predalo vyše 100 miliónov kusov. Jeho inovatívna tvorba v sebe snúbila prvky rocku, funku, popu, R&B, jazzu i rapu. Bol sedemnásobným držiteľom ceny Grammy, na konte mal i štyri ceny MTV Video Music Awards, Zlatý glóbus a Oscara. Počas celej svojej kariéry si uchovával reputáciu tajomnej a excentrickej postavy. 

Viac o téme: PitvaVýsledokPrince
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu