Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Exmanžel Amy Winehouse odmieta zodpovednosť za jej smrť: Závislá bola už predtým!

Blake Fielder-Civil a Amy Winehouse Zobraziť galériu (5)
Blake Fielder-Civil a Amy Winehouse (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Blake Fielder-Civil, bývalý manžel zosnulej anglickej speváčky Amy Winehouse, tvrdí, že nemá nič spoločné s jej smrťou. Rodáčka z Londýna sa za 36-ročného bývalého asistenta videoprodukcie vydala v roku 2007, o dva roky neskôr sa však rozviedli. Na verejnosti sa pritom objavilo viacero informácií o tom, že Fielder-Civil priviedol interpretku k drogám.

"Nemyslím si, že som ju zničil. Som presvedčený o tom, že sme sa našli. Niektorí ľudia by si mali uvedomiť, že istými závislosťami trpela ešte skôr, ako ma stretla. Nebola to šťastná, vyrovnaná žena... Uráža ma, ak niekto naznačuje, že som akýsi machiavellistický bábkar," vyjadril sa Fielder-Civil pre The Times Magazine.

"Stále milujem niekoho, kto tu už nie je. Myslím na ňu každý deň a neviem ako ďalej. Odkedy odišla, nič nejde tak, ako by malo. Mám pocit, akoby ma niekto stále za niečo trestal," dodal Fielder-Civil, ktorý si je podľa vlastných slov vedomý toho, že spravil niekoľko chýb. Zodpovednosť za smrť speváčky ale odmieta. Priznal však, že by sa rád stretol s jej otcom Mitchom Winehouseom a zmieril sa s ním. 

Amy Winehouse vydala debutový album s názvom Frank v októbri 2003. Nahrávka si vyslúžila pozitívne reakcie a Winehouse následne získala dve nominácie na BRIT Awards. O tri roky neskôr vyšla jej druhá štúdiovka Back To Black, ktorá sa stala najpredávanejším albumom roka 2007 vo Veľkej Británii. Vzišli z nej hity ako Rehab či You Know I'm No Good a nasledovalo šesť nominácií na prestížne hudobné ceny Grammy, pričom päť z nich premenila na sošky.

V roku 2009 sa tak dostala do Guinnessových svetových rekordov ako britská interpretka s najväčším počtom cien Grammy. Po týchto úspechoch však nasledoval prudký pád - Winehouse niekoľkokrát nedokázala dokončiť svoje vystúpenia, zabúdala texty piesní i mená členov kapely a často bola viditeľne pod vplyvom alkoholu. V júni 2011 po fiasku na belehradskom koncerte zrušila celé európske turné. Speváčka zomrela 23. júla 2011 vo veku 27 rokov. Príčinou úmrtia bola konzumácia veľkého množstva alkoholu. O interpretke nakrútili dokument, ktorý mal premiéru na tohtoročnom Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes. Do britských kín sa dostane 3. júla a premietnu ho aj na festivale Glastonbury, ktorý sa bude konať od 24. do 28. júna v Piltone. 

Viac o téme: Amy WinehouseBlake Fielder-Civil
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu