Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Lietadlo s Harrisonom Fordom sa zrútilo: Krvavého herca museli z vraku vyťahovať!

Harrison Ford sa ťažko zranil pri leteckej nehode. Zobraziť galériu (9)
Harrison Ford sa ťažko zranil pri leteckej nehode. (Zdroj: SITA, Twitter)

LOS ANGELES – Takmer bolo po ňom! Filmový dobrodruh Harrison Ford (72) sa vážne zranil pri leteckej nehode. Podľa informácií zahraničných portálov herec utrpel niekoľko ťažkých poranení hlavy, no jeho stav je v súčasnosti stabilizovaný. Krátko po páde ho ošetrili lekári, ktorí v čase nehody hrali golf neďaleko miesta havárie.

Bol samá krv! Americká filmová hviezda sa zranila pri nehode malého športového lietadla, s ktorým havarovala na golfovom ihrisku v okolí Los Angeles. Podľa očitých svedkov vyzeral svetoznámy herec po páde veľmi zle, no napodiv bol schopný kráčať po vlastných. Veľkou oporou mu boli aj prítomní ľudia, ktorí asistovali zdravotníkom. Podľa šéfa losangelských hasičov Patricka Butlera bol Ford v šoku, no pri vedomí. Po ošetrení ho hospitalizovali v nemocnici vo Venice, na západe Los Angeles.

O stave Harrisona Forda informoval aj jeho syn, Ben Ford. „Otec je ok. Dobitý, ale ok! Je presne taký, za akého ho ľudia majú. Je to neskutočne silný muž.“

Ford pilotoval malé lietadlo, ktoré vyzeralo ako replika historického lietadla, dvojmiestnej jednomotorovej stíhačky. Herec je nadšeným pilotom lietadiel aj vrtuľníkov, počas svojej dráhy letca utrpel rad nehôd.

"Keď sme prišli na miesto, zistili sme, že sa malé lietadlo rozbilo na golfovom ihrisku Penmar neďaleko letiska Santa Monica. Bol tu jediný letec, ktorého sme previezli do nemocnice," potvrdil agentúre AFP hovorca hasičov Erik Scott, bez toho, aby vyslovil meno pacienta . Podľa očitých svedkov, citovaných miestnou televíziou KTLA, musel byť Ford vytiahnutý z lietadla, ale bol schopný chôdze.

Ford sa preslávil hlavne rolou dobrodruha Indiana Jonesa, hrá tiež v pokračovaní sci-fi ságy Hviezdne vojny. Budúci rok si má v pokračovaní kultového sci-fi filmu Blade Runner po viac než 30 rokoch zopakovať rolu policajta Ricka Deckarda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu