Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Česká televízia v šoku: Smrť investigatívnej novinárky (†28)!

Reportérke Jane Sotonovej sa stal osudným bočný náraz. V striebornom aute sedela na mieste spolujazdca. Zobraziť galériu (7)
Reportérke Jane Sotonovej sa stal osudným bočný náraz. V striebornom aute sedela na mieste spolujazdca.

ZÁMRSK - Čierny deň pre Českú televíziu! V nedeľu dopoludnia sa u našich západných susedov stalo viacero nehôd. Pri jednej z nich zahynula aj reportérka Jana Sotonová (†28). Tmavovláska pri svojej práci bojovala s nezmyselnými nariadeniami úradov a pomohla mnohým ľuďom. Jej záslužnú činnosť navždy ukončil bočný náraz do vozidla, v ktorom sedela ako spolujazdkyňa.

Mnohí sú v šoku! Smrť Jany Sotonovej zaskočila nielen jej kolegov z Českej televízie. Reportérka totiž pomohla viacerým ľuďom. Napríklad úradníčke, ktorá bola neprávom vyhodená z práce, či autistovi, ktorému obmedzili styk s ošetrovateľom, ku ktorému si vytvoril kamarátsky vzťah. 

Jana Sotonová vždy stála na strane ľudí, jej však po nedeľnej nehode už nedokázal pomôcť nik. Šofér auta, v ktorom sedela, podľa polície nerešpektoval stopku. Bez zastavenia vošiel do križovatky vo chvíli, keď sprava prichádzalo iné vozidlo. To narazilo práve do časti, kde sedela mladá redaktorka. „Bola tam jedna osoba zakliesnená na mieste spolujazdca. Bohužiaľ aj napriek dlhšie trvajúcej resuscitácii sa nepodarilo posádke leteckej záchrannej služby osobu zachrániť,” povedal pre televíziu Nova veliteľ zásahu Jan Nováček.

Pri nehode zahynul aj tmavovláskin pes. V druhom aute bolo päť osôb, vrátane detí, no vyviazli len s ľahšími zraneniami. Miesto, kde k tragédii došlo, označil Nováček za križovatku smrti. 

Reakcia šéfredaktora reportážnej publicistiky Českej Televízie
Zobraziť galériu (7)
Reakcia šéfredaktora reportážnej publicistiky Českej Televízie

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu