Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Herec Robin Williams (†63) je mŕtvy: Zadusil sa, údajne ide o samovraždu

Robin Williams Zobraziť galériu (8)
Robin Williams (Zdroj: SITA, Facebook)

LOS ANGELES – Filmovým priemyslom aj srdciami fanúšikov otriasla veľmi smutná správa. Populárneho komediálneho herca Robina Williamsa našli v pondelok mŕtveho v jeho dome v severnej Kalifornii. Podľa dostupných informácií ide o samovraždu.

Na základe údajov, ktoré zverejnil portál imdb.com, zomrel komik na následky zadusenia. Príčinu úmrtia objasnila kancelária koronera v meste Tiburon, presné príčiny však budú jasné až po dnešnej pitve. 

Hovor na tiesňovú linku z jeho domu v Tiburone prijali okolo poludnia miestneho času. Volajúci oznámil, že herec je v bezvedomí a nedýcha. Ako sme vás už minulý mesiac informovali, americký herec Robin Williams nastúpil do centra pre liečbu drogových závislostí.

Prečítajte si: Spomíname na Robina Williamsa: Top 10 jeho hereckých výkonov

Stránka imdb.com ďalej píše, že obľúbený herec dlhodobo bojoval s depresiami. Jeho manželka, Susan Schneiderová, prosí verejnosť o zachovanie súkromia. „Dúfame, že pozornosť bude venovaná nie jeho smrti, ale nespočetným momentom, počas ktorých Robin priniesol miliónom fanúšikov smiech a radosť.“

Prezident Barack Obama vo vyhlásení označil Robina Williamsa za jedinečnú osobnosť, ktorá svoj ​​talent rozdávala "slobodne a veľkoryso všetkým, ktorí to potrebovali najviac". Podľa vyhlásenia Bieleho domu Obama s rodinou vyjadril sústrasť Williamsovej rodine a jeho priateľom.

Sústrasť vyjadril Williamsovej manželke Susan Schneiderovej spolu s dlhým radom hereckých kolegov aj režisér Steven Spielberg, ktorý zosnulého umelca označil za komického génia. "Nemôžem uveriť, že odišiel," uviedol Spielberg.

"Je to veľmi smutný deň," uviedol vo vyhlásení televízny moderátor Jay Leno. Režisér Chris Columbus napísal, že filmový svet stratil jedného z najnadanejších komikov a jedného z najväčších hercov svojej generácie. "Všetkých nás miloval a my sme milovali jeho," napísal v sústrastnom liste John Travolta, ktorý s Williamsom hral v komédii Starí psi (2009).

Pamiatu legendárneho komika si uctili aj fanúšikovia, ktorí kladú vence k Williamsovej hviezde na hollywoodskom Chodníku slávy.

Fanúšikovia kladú vence ku
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Williams sa narodil v Chicagu v roku 1951 a vyrastal na predmestí Detroitu. Naposledy o sebe dal vedieť posledný júlový deň, kedy na Twitteri zablahoželal dcére Zelde k 25. narodeninám.

Robin Williams sa v USA preslávil účinkovaním v seriáli Mork & Mindy (1978 - 1982). Odvtedy sa mu podarilo získať dve ceny Emmy, štyri Zlaté glóbusy, cenu Cecila B. DeMillea za celoživotné dielo, špeciálny Zlatý glóbus za prácu dabingového herca v snímke Aladin (1992) či Oscara za najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe filmu Dobrý Will Hunting (1997). Okrem toho bol na cenu Akadémie nominovaný za výkon v snímkach Dobré ráno, Vietnam (1987), Spolok mŕtvych básnikov (1989) a Kráľ rybár (1991).

Diváci ho tiež poznajú z filmov ako Svet podľa Garpa (1982), Čas prebudenia (1990), Otec v sukni (1993), Jumanji (1995), Vtáčia klietka (1996), Jack (1996), Flubber - roztržitý profesor (1997), Ako prichádzajú sny (1998), Doktor Flajster (1998), Andrew, člen našej rodiny (1999), Insomnia (2002), Expres foto (2002), Noc v múzeu (2006), Svadba a iné pohromy (2007), Cesta do New Yorku (2007), Starí psi (2009), Noc v múzeu 2 (2009), Veľká svadba (2013) alebo Komorník (2013).

Robin Williams bol trikrát ženatý a mal tri deti. V roku 1978 sa oženil s Valerie Velardi, ktorá mu v roku 1983 porodila syna Zacharyho Pyma. Herec mal však od roku 1984 pomer s čašníčkou Michelle Tish Carter, a preto sa jeho manželstvo s Velardi v roku 1988 skončilo rozvodom. O rok neskôr sa zosobášil s Marshou Garces, ktorá bola opatrovateľkou jeho syna, pričom v tom čase už sama čakala dieťa s Williamsom. Krátko po svadbe mu porodila dcéru Zeldu Rae a v roku 1991 aj syna Codyho Alana. Garces a Williams sa rozviedli v roku 2008. Od októbra 2011 bola hercovou treťou manželkou spomínaná Susan Schneider.

Fanúšikovia kladú vence ku
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu