Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Zomrel filmový manžel cisárovnej Sissi!

Karlheinz Böhm Zobraziť galériu (3)
Karlheinz Böhm (Zdroj: YouTube)

BERLÍN – Zomrel známy rakúsky herec a aktivista za ľudské práva Karlheinz Böhm, ktorý založil humanitárnu organizáciu venovanú pomoci ľuďom v Etiópii. Mal 86 rokov.

Informácie dnes priniesla tlačová agentúra AP. Böhmova organizácia Menschen für Menschen (Ľudia ľuďom) uviedla, že zomrel vo štvrtok 29. mája doma neďaleko Salzburgu. V 50. rokoch minulého storočia bol rodený Nemec hviezdou filmovej trilógie o rakúskej cisárovnej "Sissi", ktorú stvárnila herečka Romy Schneiderová. Hral rakúskeho cisára Františka Jozefa.

Neskôr sa objavil v trileri renomovaného anglického režiséra Michaela Powella z roku 1960 "Peeping Tom" (Zvedavec) a vo filmoch režírovaných svetoznámym Rainerom Wernerom Fassbinderom, ako napríklad Martha, Effi Briestová, Pästné právo slobody. Hral aj v televíznom seriáli Doktor z hôr.

V roku 1981, nahnevaný ľahostajnosťou ľudí v bohatých krajinách voči chudobe v Afrike, založil organizáciu Menschen für Menschen. K jej projektom v Etiópii patrí výstavba škôl a nemocníc. Organizáciu teraz vedie hercova manželka Almaz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu