Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Zomrel westernový herec Harry Carey Jr (†91)

Harry Carey Jr. Zobraziť galériu (2)
Harry Carey Jr. (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Vo veku 91 rokov zomrel vo štvrtok Harry Carey Jr, ktorý si zahral vo westernoch 3 Godfathers alebo Wagon Master režiséra Johna Forda. Oznámila to jeho dcéra Melinda Carey.

Podľa Melindy zomrel jej otec obklopený rodinou v hospici v Santa Barbare. "Odišiel tak ladne, ako prišiel," uviedla.

Carey hral viac ako 50 rokov a na konte má cez 90 filmov. Často sa objavoval vo filmoch režiséra Johna Forda. Okrem už spomínaných westernov to ďalej boli napríklad filmy Mala žltú stužku, Stopári, The Long Gray Line, Rio Grande. Účinkoval aj vo westernových komédiách talianskeho režiséra Enza Barboniho Malý unavený Joe a Podivné dedičstvo. V neskorších rokoch sa objavil vo filmoch Gremlins a Návrat do budúcnosti III a naposledy účinkoval vo filme z roku 1993 Tombstone. V 11 filmoch sa objavil po boku Johna Wayna.

Harry Carey Jr.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Carey tiež vydal knihu spomienok, ktorá vyšla v roku 1994 pod názvom Company of Heroes: My Life as an Actor in the John Ford Stock Company (Spoločnosť hrdinov: Môj život herca v hereckej spoločnosti Johna Forda).

Carey bol synom hviezdy nemých westernov Harry Careyho Sr. a herečky Olive Carey. Narodil sa 16. mája 1921. V druhej svetovej vojne slúžil u námorníctva a pracoval s Fordom na filmoch pre námorníctvo, napísali agentúry AP a Reuters.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu