Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nedožil sa 61 rokov: ZOMREL scenárista a režisér, humorista STANO GURKA

Stano Gurka
Stano Gurka (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Zomrel scenárista a režisér Stano Gurka. Smutnú správu oznámili dva zdroje z televízneho prostredia. O pár dní by mal 61 rokov.

Ako informoval na sociálnej sieti moderátor Rádia Regina Martina Jurča, zomrel režisér a scenárista mnohých nielen rozhlasových zábavných relácií Stanislav Gurka. Potvrdili to aj zdroje z televízneho prostredia.

Stanislav Gurka sa narodil 20. 3. 1963 v Bratislave, vyrastal v Karlovej Vsi. S jeho menom sa spája predovšetkým televízny humor a politická satira. Podpísal sa pod seriály Priateľky, či relácie Vox Papuli, O 3 štart, Erotikon či Retroscope. Bol scenáritom televízneho filmu Lákavé stredisko rýchleho vytriezvenia či videofilmu Doloroso o živote mladého Beethovena.

Stano Gurka spolupracoval s humoristami Štefanom Skrúcaným, Miroslavom Nogom, Rasťom Piškom, či Zuzanou Tlučkovou. 

RTVS so zármutkom prijala správu o úmrtí režiséra a scenáristu Stana Gurku. Jeho osobnosť si televízia pripomenie na Dvojke v utorok o 10.00 televíznou komédiou Druhý komediant. V pôvodnej televíznej satire o novodobých komediantoch, ktorú podľa scenára Stana Gurku režíroval Ivan Krajíček, si zahrali Zuzana Tlučková, Miro Noga, Štefan Skrúcaný, Oldo Hlaváček, Zora Kolínska a Slavo Zahradník.

Viac o téme: SmrťStanislav Gurka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu