Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pariškovej pohoda v práci končí: Veľké zmeny, TAKTO ju uvidíte prvýkrát!

Aneta Parišková Zobraziť galériu (13)
Aneta Parišková (Zdroj: psc)

BRATISLAVA - Hlavným pilierom vysielania televízie JOJ je jej spravodajstvo, ktorého súčasťou je už 17 rokov moderátorka Aneta Parišková.

Nie vždy sa ráno zobudíme pravou nohou. Niekedy je už od zobudenia takzvaný Deň blbec a mávajú ho aj známe tváre: „Keď sa nedarí, tak sa nedarí, stáva sa kadečo, ale dôležité je, aby si to divák nevšimol“, hovorí Aneta Parišková a pridáva lapsusy či to najhoršie, čo sa prihodilo počas vysielania v priamom prenose. „Občas sa stáva, že sa človek rozkašle, že mu odchádza hlas, stalo sa, že som čakala, kedy odpadnem…“, priznáva Aneta s tým, že sa stávajú aj vtipné príhody a tiež jednu pomenovala. Začiatkom marca však možno tých lapsusov bude o čosi viac. Spravodajstvo totiž po rokoch mení svoje štúdiá a s tým sa zrejme trošičku zmení aj štýl práce. Zaujímalo nás teda, v čom to bude pre moderátorov náročnejšie: „Moje vysielanie v teniskách sa skončilo“, pomenovala Aneta iba jednu zo zmien. Tých je však oveľa viac.

Pariškovej pohoda v práci končí: Veľké zmeny, TAKTO ju uvidíte prvýkrát! (Zdroj: NL/Vlado Anjel)

Nemenia sa iba štúdiá, ale jednotlivé spravodajské relácie dostanú aj novú grafiku. Pozadie v štúdiách tvorí digitálny horizont, pred ním sa nachádzajú LED steny s vysokým rozlíšením. Za hlavným spravodajským pultom, odkiaľ sa budú vysielať NOVINY TV JOJ, je najväčšia obrazovka, na ktorej je možné zobraziť naraz dva živé vstupy z dvoch rôznych miest.

Veľkou novinkou sú dva druhy robotických kamier. To znamená, že v štúdiu bude s moderátormi už len jediný kameraman, ktorý je za žeriavom – Jimmy Jibom. Zvyšné kamery sa budú riadiť z réžie, odkiaľ je možné ich programovanie, a tým aj presné komponovanie záberov. Ovládanie čítačky pedálom pod spravodajským pultíkom nie je pre niektorých moderátorov novinkou. Tento spôsob ovládania čítačky už totiž moderátori spravodajskej televízie JOJ 24 poznajú a vysielajú tak už viac ako rok od jej spustenia. Znamená to, že moderátor si sám určuje tempo svojho prejavu.

V štúdiách je ďalšie množstvo zaujímavostí a vychytávok ako dvojité podlahy, v ktorých sú umiestnené všetky káble, aby neprekážali v pohybe robotickým kamerám. Podlaha tlmí svetlo a zvuk, podobne ako špeciálna priečka oddeľujúca obe štúdiá, ktorá predstavuje dokonalú zvukovú bariéru. V oboch štúdiách a réžiách bolo pri ich výstavbe použitých viac ako desať kilometrov video káblov, internetových je približne osem kilometrov.

Nové štúdiá si môžete prvýkrát pozrieť v deň 22. narodenín televízie JOJ, 2. marca. Spravodajský tím verí, že aj vďaka nim vám v nasledujúcich rokoch prinesie kvalitnejšie, informačne bohaté a obrazovo atraktívne správy.

Viac o téme: TV JOJAneta PariškováSpravodajstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu