Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

UTAJENÁ nehoda: Český herec dvakrát nabúral OPITÝ... Smrť spolujazdca a basa!

Jiří Schmitzer Zobraziť galériu (3)
Jiří Schmitzer (Zdroj: ČT)

PRAHA - To, že herec Jiří Schmitzer sedel vo väzení za nehodu pod vplyvom alkoholu, sa vie. Ide aj o jeden z dôvodov, prečo sa zhoršili vzťahy s jeho otcom Jiřím Sovákom. No po 40 rokoch vyšlo najavo, že túto chybu neurobil len raz! Potúžený si sadol za volant rovno dvakrát - raz zahynul chodec, druhý raz spolujazdec. A práve jeho manželka teraz prehovorila.

Jiří Schmitzer a Jiří Sovák si spolu zahrali syna a otca v legendárnej komédii Marečku, podejte mi pero. Práve počas nakrúcania ale došlo k nehode, pri ktorej zomrel chodec. V roku 1976 si 27-ročný Schmitzer sadol za volant opitý a následne bol odsúdený na tri roky odňatia slobody. Vďaka dobrému správaniu ho prepustili skôr. 

Jiří Sovák a Jiří Schmitzer
Zobraziť galériu (3)
Jiří Sovák a Jiří Schmitzer  (Zdroj: FS Barrandov)

Nevedelo sa však, že ďalšiu nehodu spôsobil aj v roku 1980. Blesku sa totiž ozvala svedkyňa, podľa ktorej herec popíjal v krčme a rozhodol sa s partiou ísť sa zabávať ešte niekam inam. A za volant sa posadil aj napriek tomu, že už čo-to popil. „Do auta nasadol ešte jeho kamarát a ja s manželom. V Horných Jirčanoch sme havarovali a ja som prišla o manžela,” uviedla Radana. 

Po druhej nehode odsúdili Schmitzera na 4 roky a opäť bol za dobré správanie z väzenia prepustený skôr. Zrejme aj táto udalosť sa podpísala na tom, že nedobré vzťahy medzi otcom a synom sa ešte viac zhoršili. Schmitzer sa v roku 2000 dokonca ani nezúčastnil pohrebu svojho otca. Sovák zas svojho syna vydedil. 

Ako však v posledných dňoch informovali české médiá, aj Sovák šoféroval kedysi opitý. Nehodu spôsobil v roku 1971 a tiež sa po nej prešetrovala smrť chodca. Polícia ale nakoniec nenašla žiadny priamy dôkaz, že ho zabil práve herec. A tak dostal trest len za jazdu v opitosti. Podľa znaleckého posudku mal údajne v tom čase 0,86 až 1,78 promile alkoholu v krvi. 

Jiří Schmitzer a Jiří Sovák
Zobraziť galériu (3)
Jiří Schmitzer a Jiří Sovák  (Zdroj: ČT)

Viac o téme: Jiří Schmitzer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu