Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Užialená Dubasová: POSLEDNÁ pieseň s Patejdlom (†68)... Predstavili ju len nedávno!

Beáta Dubasová Zobraziť galériu (3)
Beáta Dubasová (Zdroj: TV Markíza)

BRATISLAVA - Mimoriadne silné spomienky na zosnulého Vaša Patejdla (†68) má aj jeho kolegyňa Beáta Dubasová. Práve on v ňu veril v začiatkoch jej kariéry, vytvorili spolu platňu pre deti a svoju najnovšiu spoluprácu predstavili verejnosti len v marci tohto roka.

Nečakaná smrť hudobníka Vaša Patejdla zasiahla mnohých, špeciálne však tých, ktorí s ním roky spolupracovali. Patrí k nim aj Beáta Dubasová. „Som v šoku a neviem ani vyjadriť smútok, ktorý mi dnes vstúpil do srdca. Zomrel hudobný skladateľ a môj priateľ, Vašo Patejdl, náš hudobný poklad,” vyjadrila sa emotívne na sociálnej sieti Facebook. 

Vašo bol pre ňu nielen o niečo starším kolegom... „Človek, ktorý v mojom živote znamenal tak strašne veľa. Bol jeden z tých, ktorí v začiatkoch uverili v môj talent a napísal mi množstvo nádherných skladieb, ktoré mnohí máte tak radi,” vyjadrila sa k ich dlhoročnej spolupráci. Niektorí si možno spomínajú aj na detskú platňu Peter, Vašo a Beáta deťom z roku 1987. 

Užialená Dubasová: POSLEDNÁ pieseň
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Opus)

A ich spolupráca pretrvala do dnešných čias. Naposledy spolu vytvorili skladbu Pierko pravdy, ktorá bola verejnosti predstavená len v marci tohto roka. Za textom stojí Ľuboš Zeman a za hudbou práve Vašo Patejdl. „Ako autora hudby sme si spoločne s Ľubošom zvolili môjho kolegu Vaša Patejdla, s ktorým som tiež v minulosti veľmi intenzívne spolupracovala. Je autorom hudby aj producentom mnohých mojich úspešných platní a hitov ako Sme také aké sme, Dievča z reklamy, Prvý a posledný, Za dverami mojej izby či Muzikantské byty. Som veľmi rada, že sme sa opäť všetci stretli pri tejto našej vzájomnej tvorivej spolupráci a trocha aj symbolicky, po tridsiatich rokoch od CD Modrý album 1993,” povedala vtedy Beáta pre TASR. 

Dnes už len so žiaľom spomína. „Netušila som, že bude posledná. Je mi to nesmierne ľúto a vyjadrujem rodine úprimnú sústrasť a veľa síl! Odpočívaj v pokoji, Vašo, ďakujem, ďakujem, ďakujem!”

Užialená Dubasová: POSLEDNÁ pieseň
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook BD)

Viac o téme: Beáta DubasováVašo Patejdl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu