Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Domrvili POHREB jeho mamy (†87): Česká hviezda VYTOČENÁ do biela... Požaduje kompenzáciu!

Vilém Čok prežíva obrovské trápenie. Zobraziť galériu (3)
Vilém Čok prežíva obrovské trápenie. (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Takto sa s ňou rozlúčiť naozaj nechcel! Reč je o známom českom spevákovi Vilémovi Čokovi (61), ktorý 28. apríla prišiel o svoju milovanú mamu (†87). No hoci jej poslednú rozlúčku mal perfektne naplánovanú, napokon dopadla úplne inak. Pohrebný ústav totiž urobil chybu, ktorú hudobník nedokáže predýchať. Požaduje kompenzáciu!

Posledná rozlúčka prebehla v malej obradnej sieni v strašnickom krematóriu v Prahe. Pozvaných bolo 60 smútiacich a hudobník za 10 tisíc korún objednal veľký veniec na podstavci zdobený stuhami a dve veľké kytice, z ktorých si pozostalí mali brať kvety a pokladať ich k rakve. Po vstupe do smútočnej siene ho však čakalo nemilé prekvapenie - žiadne kvety tam neboli. 

„Neveril som svojim očiam, mojho otca (90) takmer šľahlo a ja som bol mimo od nervov. Mama kvety milovala a my sme počítali s tým, že tam budú, keď sme ich objednali a zaplatili a oni nikde. Okamžite som volal do pohrebného ústavu a pani priznala, že kvety zabudla objednať a že sa ospravedlňuje. Chcel som obrad zrušiť, ale nakoniec tých 60 ľudí, čo prišlo, kvety mali, tak ich položili na rakvu,“ povedal Blesku Vilém Čok.

Domrvili POHREB jeho mamy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Česká televize)

„Do konca života si budem vyčítať, že som mame do hrobu nedal kvet,“ dodal spevák. Ten okamžite kontaktoval pohrebný ústav a žiadal kompenzáciu. Navrhoval vrátenie peňazí za pohreb a kvety a 100 tisíc korún ako ospravedlnenie. Firma mu uhradené peniaze vrátila, nič navyše mu však poslať nechce. Vraj ide o ich interné pravidlá. 

„Podľa mojich pravidiel toto nie je žiadna kompenzácia, pretože vrátenie peňazí za kvety a za skazený pohreb, nie je skrátka adekvátne,“ dodal hudobník. Pohrebný ústav s ním však viac nekomunikuje, nedvíha telefóny a neodpisuje na správy. A on sám už žiadne peniaze nechce. Z celej situácie je otrasený.

„Znovu som vyjadril svoju ľútosť nad celou záležitosťou, ale ďalšie finančné odškodnenie som už klientovi ponúknuť nemohol. Napriek tomu som ho informoval o tom, že ak si to bude priať, zaistí naša spoločnosť položenie smútočnej kytice k hrobovému miesto alebo inému pietnemu miestu podľa jeho priania, a to opäť zdarma,“ vyjadril sa pre tn.cz konateľ spoločnosti Jiří Haman.

Domrvili POHREB jeho mamy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FTV Prima)

Viac o téme: Vilém Čok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu