Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

OBROVSKÁ TRAGÉDIA v Grécku: Známa Slovenka je z toho v ŠOKU... Medzi postihnutými boli aj jej priatelia!

Známu Slovensku zasiahla tragická zrážka dvoch vlakov v Grécku Zobraziť galériu (4)
Známu Slovensku zasiahla tragická zrážka dvoch vlakov v Grécku (Zdroj: pixabay.com)

TEMPI - V utorok neskoro večer prišlo v Grécku k obrovskej tragédii. Zrážka nákladného a osobného vlaku si vyžiadala mnoho obetí. Táto smutná správa zasiahla aj známu Slovenku, ktorá už roky žije práve v spomínanej krajine. Medzi postihnutými sa nachádzali aj jej priatelia, presnejšie išlo o manželský pár. Muža našli s vážnymi zraneniami a o žene nemajú zatiaľ žiadne informácie!

Včera ráno sme vás na Topkách informovali o hrozivej zrážke dvoch vlakov, ktorá sa stala v Grécku v blízkosti mesta Larisa. Zatiaľ stále nie je známa príčina, prečo osobný a nákladný vlak do seba narazili. Príslušné zložky to stále vyšetrujú. Nehoda si vyžiadala množstvo obetí a zranených a je piatou najtragickejšou za posledných 30 rokov, aká sa v Európe kedy stala. Medzi postihnutými sa nachádzali aj priatelia známej Slovenky.

Presnejšie ide o Moniku Šulekovú, účastníčku 12. série známej markizáckej šou Farma, ktorá v tom čase niesla podtitul Mesto verzus dedina. O bývalej farmárke je známe, že už dlhé roky žije a pracuje v spomínanom Grécku. A práve pred týždňom sa z krajiny vrátila na Slovensko. Keď sa dozvedela o tragickej nehode, bola v úplnom šoku. 

OBROVSKÁ TRAGÉDIA v Grécku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tv Markíza)

Redakcia Topky.sk sa s ňou skontaktovala, aby nám priblížila momentálnu situáciu a jej pocity. „Ja som v poriadnom šoku, lebo ja som sa minulý týždeň v utorok vrátila z Grécka. Tou trasou, čo sú Atény a Thessaloniki často chodievam. No a ono je to tam taký úsek pri Larise, čo je dosť nehodový. Stalo sa tam veľa nehôd...” začala svoje vyjadrenie.

O nehode ju informovala jej blízka kamarátka o druhej ráno. Odvtedy spala asi len dve hodiny a stále sleduje nové informácie. Je neskutočne z celej situácie vyvedená z miery a nevie sa na nič sústrediť. „Povedala mi, že osobný vlak sa zrazil s nákladným a ten druhý vlak prenášal nejaký olej. Najviac postihnuté boli prvé tri vagóny, kde boli ľudia. Ono to tam začalo aj horieť, čiže záchranné zložky mali strašný problém sa dostať k nim,” pokračovala.

Zrážka dvoch vlakov na severe Grécka
Zobraziť galériu (4)
Zrážka dvoch vlakov na severe Grécka  (Zdroj: SITA/AP Photo/Vaggelis Kousioras)

Medzi postihnutými sa nachádzali aj jej známi. „Ja mám medzi týmito ľuďmi aj mojich kamarátov. Manželský pár, čo som s nimi robila 4 roky. Chalan bol úplne vymrštený z toho vagónu, našli ho na tráve ležať. Babu stále nenašli,“ povedala nám. Ako ďalej uviedla, jej kamarát bude musieť podstúpiť operáciu, pretože má vážne poranenia hlavy.

Podľa jej slov v blízkych mestách momentálne vládne panika, ľudia sú z celej tragédie v úplnom šoku. Pomáhajú, ako sa len dá, napríklad aj darovaním krvi. „Rodiny tých ľudí, čo boli prevezení do Larisy, sú stále v nemocnici, čakajú. Nikto nevie, že čo sa stalo, stále sa zbierajú údaje. Nikto nevie, aký bude finálny počet strát na životoch,“ dodala na záver. 

Zrážka dvoch vlakov na severe Grécka
Zobraziť galériu (4)
Zrážka dvoch vlakov na severe Grécka  (Zdroj: SITA/AP Photo/Vaggelis Kousioras)

Viac o téme: FarmaMonika Šuleková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu