Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Cigánska diablica oslavuje 50: Ani jeden z jej rodičov sa tohto veku nedožil!

Silvia Šarköziová Zobraziť galériu (3)
Silvia Šarköziová (Zdroj: Instagram SŠ)

BRATISLAVA - Hudobníčka Silvia Šarköziová dnes oslavuje 50 rokov. Ako povedala v nedávnom rozhovore, starnutia sa nebojí. Práve naopak, každý rok si užíva. Jej rodičia totiž zomreli naozaj mladí...

Silvia Šarköziová sa narodila 13. novembra 1973. Od siedmich rokov sa venovala klasickej hudbe, neskôr študovala na konzervatóriu hru na violu. 

Galéria: Silvia Šarköziová

Silvia pomerne skoro prišla o oboch rodičov. „Otec mal srdcovú chybu a my sme sa od malička podvedome báli, aby sa nerozčúlil. V dvanástich som o neho prišla,” povedala kedysi pre Sme. Jej otec mal v čase smrti len 39 rokov. 

O niekoľko rokov neskôr ho nasledovala aj Silviina mama. „Dostala rakovinu a my sme s tým strachom žili ďalších päť rokov. Mala iba štyridsaťtri rokov, keď zomrela. Ja som mala dvadsať,” prezradila. 

Cigánska diablica oslavuje 50:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky.sk)

V tom čase už bola vydatá za Ernesta Šarköziho, s ktorým má dcéru Vanessu. Na konzervatóriu sme sa prvé tri roky obchádzali. Raz, keď nám odpadla hodina ruštiny, sme sa s Ernestom ocitli na káve a odvtedy sme spolu,” uviedla hudobníčka pre Šarm. 

Silvia Šarköziová pôsobila v zoskupení Diabolské husle, ktoré po odchode Jána Berkyho Mrenicu ml. pokračovalo ďalej pod zmeneným názvom Cigánski diabli. Predstavila sa už aj ako speváčka, naspievala dva albumy cigánskych piesní. 

Cigánska diablica oslavuje 50:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Viac o téme: Silvia Šarköziová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu