Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Oslobodenie Plačkovej a jej manžela: Prokuratúra zverejnila uznesenie… BOL PORUŠENÝ ZÁKON!

Zuzana Strausz Plačková a René Strausz boli zbavení obvinenia. Zobraziť galériu (2)
Zuzana Strausz Plačková a René Strausz boli zbavení obvinenia. (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Od konca septembra minulého roka žili Zuzana Strausz Plačková (30) a jej manžel René Strausz (33) v neustálom strese. V jedno pondelkové ráno k nim totiž vtrhla NAKA, manželov zadržala a všetko im prehľadala. Ich mená si vyšetrovatelia spájali s organizovaným zločinom a predajom drog. Po 8 mesiacov si však môžu vydýchnuť - manželia sa závažného obvinenia zbavili. Prokurátor zverejnil uznesenie - pri dokazovaní bol vraj porušený zákon!

Galéria: Zuzana Plačková

Na jeseň minulého roka k Zuzane Strausz Plačkovej a jej manželovi Renému Strauszovi v skorých ranných hodinách vtrhla NAKA. Zadržali ich spolu s ďalšími 13 ľuďmi a pripísali im obvinenie zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti.

Prokurátor Jozef Kandera minulý týždeň toto obvinenie najznámejšej slovenskej influencerky a jej polovičky zrušil. Urobil tak na základe opravného prostriedku podľa paragrafu 363 Trestného poriadku, ktorý sa rozhodli manželia využiť. Dvojica je tak od 16. mája oficiálne zbavená obvinenia. 

Generálna prokuratúra Slovenskej republiky v týchto dňoch zverejnila na svojom webe už aj anonymizované uznesenie. A v ňom stojí jasne - generálny prokurátor sa absolútne nestotožnil s rozhodnutiami predošlých orgánov a Zuzanu Strausz Plačkovú a Reného Strausza označil za nevinných. Dokonca bol podľa neho pri dokazovaní ich viny porušený zákon.

Aby totiž vyšetrovateľ vzniesol osobe obvinenie, musí byť dostatočne odôvodnené, že bol spáchaný trestný čin práve tou osobou. Toto dokazovanie však podľa prokurátora neprebehlo zákonným spôsobom. Okrem toho bola porušená aj zásada náležitého zistenia skutkového stavu a zásada voľného hodnotenia dôkazov.

Oslobodenie Plačkovej a jej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: genpro.gov.sk)

Viac o téme: René StrauszZuzana Strausz Plačková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu