Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Neuveriteľné! Slovensku sa podarilo získať licenciu na SVETOVÝ HIT: Prichádza ŠKOLA RO(C)KU!

Zobraziť galériu (18)
(Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Kultový muzikál School of Rock už dlhodobo kraľuje predstaveniam, ktoré pochádzajú z v legendárneho divadla Broadway. Získať licenciu na dielo z pera Andrewa Lloyda Webbera však nie je také jednoduché, ako by si mohol laik myslieť. Jánovi Ďurovčíkovi sa to ale ako jednému z mála predsa len podarilo a Škola Ro(c)ku tak už onedlho dostane do varu aj naše publikum!

Kastingy na výnimočné predstavenie prebiehali ešte pred dvomi rokmi- Tak ako aj iné formáty, i School of Rock mala u nás odštartovať ešte skôr, všetko však skomplikovala situácia okolo koronavírusu. Na divadelné dosky sa preto dostane začiatkom tohto septembra. 

Neuveriteľné! Slovensku sa podarilo získať licenciu na SVETOVÝ HIT: Prichádza ŠKOLA RO(C)KU! (Zdroj: Ján Zemiar )

Neuveriteľné! Slovensku sa podarilo
Zobraziť galériu (18)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Ako sme spomínali, konkurzy prebehli už dávnejšie, no trvali dlhšie a boli náročnejšie, než kastingy na bežné muzikály. Ďurovčík totiž musel objaviť nové detské hviezdy, keďže okrem dvoch hlavných postáv učiteľa a riaditeľky tento titul stojí na hudobne nadaných školákoch. 

Lístky na muzikál School of Rock zakúpite TU v sieti Predpredaj.sk

Na režiséra Jána Ďurovčíka a jeho tým teda čakala náročná úloha. Vybrať spomedzi šikovných drobcov takých, ktorí dokážu spievať, hrať a reálne dokážu hrať aj na hudobný nástroj, aby bolo predstavenie absolútne autentické. Priam neočakávný výsledok sme mali možnosť okúsiť priamo na vlastnej koži počas jednej z posledných skúšok. 

Neuveriteľné! Slovensku sa podarilo
Zobraziť galériu (18)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Na pódiu sa to len tak hemžilo nesmierne talentovanými a zároveň rozkošnými deťmi, ktoré odpálili hudobnú šou, za ktorú by sa nehanbili ani ich dospelí kolegovia. Spoločne s nimi si dokonca zahrajú aj ich skutoční rodičia, v hlavných úlohách pedagógov sa predstaví ostrieľaný herec Martin Hudec a herečky Veronika Lackovičová v alternácii s Kristínou Vreckovou. 

Neuveriteľné! Slovensku sa podarilo
Zobraziť galériu (18)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Dej príbehu hovorí o muzikantovi Deweym, ktorý túži po výhre v Súboji kapiel. Z tej jeho ho však vyhodia a nešťastník s prázdnymi vreckami a dlhni na krku nevie, čo ďalej. Až pokým nezazvoní telefón. Jeho spolubývajúci má nastúpiť ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. No a keďže ho riaditeľka, upätá slečna Mullinsová ešte nikdy nevidela, Dewey prevezme jeho identitu. Vedomosti o hudbe sú však silnejšíe ako tie učiteľské  - a tak zo zverenej triedy školákov urobí rockové hviezdy! 

Predstavenia School od Rock si diváci môžu vychutnať od štvrtého septembra. 

Na reži

Viac o téme: Ján ĎurovčíkSchool of rockŠkola rocku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu