Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Obrovská rana pre známeho moderátora: Zomrel mu desaťročný synček!

Aleš Juchelka a Martin Dejdar Zobraziť galériu (4)
Aleš Juchelka a Martin Dejdar (Zdroj: Facebook A.J.)

PRAHA - Život českého moderátora Aleša Juchelku (41), ktorý je známy z hudobnej relácie Medúza, zasiahla krutá tragédia. Po náročnom trápení s ťažkým a vzácnym ochorením nakoniec jeho 10 ročný synček Oliver svoj boj prehral a desivej diagnóze podľahol.

Juchelkov syn bol už dlhší čas vážne chorý. Chlapček zápasil s genetickou poruchou metabolilzmu, ktorá sa nazýva mukopolysachardióza typu IIIA, známa aj ako Sanflippov syndróm. Deťom, ktoré touto diagnózou trpia, chýba v organizme jeden z enzýmov, čo zapríčiňuje neúplný proces štiepenia mukopolysacharidov, ktorý následne spôsobuje poškodenie buniek.

Ochorenie, bohužiaľ, nie je dodnes liečiteľné žiadnou z doteraz skúmaných metód a ako neefektívna sa dokonca preukázala aj transplantácia kostnej drene. „Je to vzácne ochorenie, ktorým trpí pár jedincov v republike. Dozvedeli sme sa to, keď mal skoro štyri roky. Dovtedy sa náš chlapček vyvíjal normálne, len bol abnormálne hyperaktívny, nespavý, nezvládateľný,“ povedal pred časom Aleš pre české Hnutí pro život.

Moderátor Aleš Juchelka prišiel o desaťročného synčeka.
Zobraziť galériu (4)
Moderátor Aleš Juchelka prišiel o desaťročného synčeka.  (Zdroj: Facebook A.J.)

Na verejnosť sa však aktuálne dostali informácie, že malý Oliver, žiaľ svoj boj o život nakoniec prehral a zákernej chorobe podľahol už v apríli. „Ty si môj milovaný syn. V tebe som našiel zaľúbenie,“ stojí podľa portálu blesk.cz na úmrtnom oznámení chlapčeka. Rodine Aleša Juchelku vyjadrujeme úprimnú sústrasť a prajeme veľa síl pri starostlivosti o ich ďalšie dve deti. 

Viac o téme: Aleš Juchelka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu