Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Slovenskému moderátorovi zachránil život významný politik: Mierili na neho ostreľovači!

Richard Vrablec Zobraziť galériu (7)
Richard Vrablec

BRATISLAVA – Už nemusel byť medzi živými! V nedeľu si Slováci pripomenuli 95. nedožité narodeniny zosnulého slovenského politika a štátnika Alexandra Dubčeka (†70). Na sociálnej sieti si na tohto lídra celospoločenskej snahy o demokratizáciu komunistického režimu v Československu zaspomínal aj slovenský moderátor Richard Vrablec. Dubček mu totižto v minulosti zachránil život. Nebyť jeho, už tu nemusel byť!

Venoval mu spomienku! Richard Vrablec je moderátor, ktorého poznajú po celom Slovensku, neustále moderuje rôzne kultúrne a spoločenské akcie. V týchto dňoch si Slováci pripomínajú  nedožité 95. narodeniny nášho významného politika Alexandra Dubčeka. A výnimkou nie je ani moderátor, ktorý má na štátnika len tie najlepšie spomienky. Dokonca nám priznal, že mu štátnik v minulosti zachránil život.

„Keď som bol ešte mladý novinár, mal som asi tak 18 rokov, išiel som na letisko, kde Alexander Dubček čakal na prílet Jána Pavla II. Preskočil som zábrany a bežal rovno k nemu. Vtedy mi Alexander Dubček zachránil život, lebo ma skoro ochranka zastrelila. On ich zastavil,“ prezradil nám príbeh ako z filmu Vrablec, ktorý  sa pochválil na sociálnej sieti aj fotografiami s politikom.

K záberom ešte napísal: „Bol a navždy bude mojím vzorom. Od roku 1989 až do osudného dňa 1. 9. 1992, kedy som ho videl naposledy, mi venoval svojho času a ukázal mi, čo je v živote najdôležitejšie - tešiť sa zo života a milovať ľudí. Ďakujem Vám, vzácny pán Alexander Dubček!“

Moderátor Richard Vrablec a Alexander Dubček na letisku.
Zobraziť galériu (7)
Moderátor Richard Vrablec a Alexander Dubček na letisku.

Alexander Dubček a Richar Vrablec.
Zobraziť galériu (7)
Alexander Dubček a Richar Vrablec.

Viac o téme: Richard Vrablec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu