Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Nechutné praktiky na Jojke: Strašné, čo si dovolili. Herci sú tiež v šoku!

Jojka na svojom facebookovom profile lákala divákov na fyzické mučenie. Zobraziť galériu (7)
Jojka na svojom facebookovom profile lákala divákov na fyzické mučenie. (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - To je už príliš! Panelák si za 7 rokov svojho vysielania našiel fanúšikov nielen v radoch dospelých, ale aj medzi deťmi. Pre tie však v posledných dňoch jojkársky počin nie je príliš vhodný. Na Kolibe sa totiž aktuálne snažia divákov pred televízne obrazovky nalákať na chladnokrvné mučenie. Takéto pritvrdenie deja sa príliš nepozdáva ani Jánovi Koleníkovi (35), ktorý stvárňuje mafiána Masláka.

Panelák bol vždy prezentovaný ako rodinný seriál, ktorý má po náročnom pracovnom dni priniesť divákom príjemný oddych a zábavu. Kedysi ho uvádzali už o ôsmej večer, keď si s rodičmi sadali k televízorom aj mnohé deti. No s neskorším vysielacím časom a blížiacim sa koncom je dej tohto počinu akýsi drsnejší. Jojka totiž v posledných dňoch láka Slovákov pred obrazovky na poriadne surové scény. 

Na facebookovej stránke seriálu sa nedávno objavilo hneď niekoľko avíz, aby si fanúšikovia nenechali ujsť zábery z chladnokrvného mučenia. Titulok príspevku prezrádza, že seriálový Maslák s poskokom Norom trýznia svoju obeť kliešťami, ktorými mu štikajú do uší, a hasením cigariet na krku. Dokonca sa v spomínanom príspevku objavila aj snímka, ktorá tieto praktiky zachytáva. Je teda jasné, že spomínané scény boli reálne aj natočené. 

Oslovili sme preto predstaviteľa známeho mafiána s otázkou, ako sa mu tieto zábery nakrúcali. „Priznám sa, že všetky naše seriály vo finále akosi pritvrdili. A ak sú reakcie divákov zlé, scenáristi sa môžu len poučiť a stavať na príjemnejších obrazoch nášho života,“ povedal pre Topky.sk Ján Koleník. Hoci volil slová opatrne, je zrejmé, že herci s takýmto vývojom príliš nesúhlasia.

Na obrazovkách sa napokon našťastie detailné zábery drsných vypočúvacích techník neobjavili. Televízia divákom pustila len náznaky mučenia. „Panelák nikdy nepracoval s násilnými scénami. Sekvencia, ktorú spomínate, vyplýva z deja záverečných častí seriálu. Divákov môžeme ubezpečiť, že jej nakrúcanie rešpektovalo primetimový čas vysielania a vekovú kategóriu divákov, ktorí Panelák sledujú,“ povedala pre Topky.sk PR manažérka televízie Joj Katarína Gajdošíková. 

Na Kolibe sa zrejme poučili z chyby televízie Markíza, ktorá práve na podobné zábery nedávno doplatila. V rámci seriálu Chlapi neplačú totiž pustila divákom scénu, ktorá zachytávala Noru (Petru Vajdovú), ako má ruku vo zveráku a úderom silného kladiva jej bola zlomená. Touto násilnou časťou sa napokon zaoberala Rada pre vysielanie a retransmisiu, podľa ktorej modro-žltá televízia porušila paragraf o ochrane maloletých, preto jej udelila pokutu 3000 eur. Ak by Jojka obrazy s cigaretou a kliešťami pustila na obrazovky, podobný osud by zrejme čakal aj ju. 


Markíze sa veci vymkli z rúk: Za tieto nechutnosti zaplatia!

Zhnusení diváci kritizujú brutálne praktiky na Markíze: Je to choré, vymklo sa vám to z rúk!


Jojka si na Facebooku avízovala scénky z mučenia.
Zobraziť galériu (7)
Jojka si na Facebooku avízovala scénky z mučenia.  (Zdroj: TV JOJ)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu