Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pikošky o Slunce, seno, erotika: Pozvracaná Keliška, smrť hercov a Růžičkovej konflikt s učiteľkou!

Prečítajte si 11 pikošiek o filme Slunce, seno, erotika. Zobraziť galériu (12)
Prečítajte si 11 pikošiek o filme Slunce, seno, erotika. (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

HOŠTICE - V uplynulých týždňoch sme vám na topkách priniesli pikošky z filmov Slunce, seno, jahody a Slunce, seno a pár facek. Televízia Markíza včera odvysielala aj tretiu časť úspešnej trilógie Zdeňka Trošku. Čo ste o obľúbenej komédii nevedeli? Prečítajte si 11 zaujímavostí z natáčania.

Vedeli ste, že Miroslav Zounar, ktorý v trilógii Slunce, seno stvárňuje predsedu JZD, nie je ani na jednom zábere z Talianska? V čase, keď sa natáčali scény v zahraničí, bol herec po operácii. Jeho neprítomnosť potom tvorcovia zakryli prestrihmi z „talianskych“ interiérov, ktoré sa natáčali neskôr v Čechách.
Zobraziť galériu (12)
Vedeli ste, že Miroslav Zounar, ktorý v trilógii Slunce, seno stvárňuje predsedu JZD, nie je ani na jednom zábere z Talianska? V čase, keď sa natáčali scény v zahraničí, bol herec po operácii. Jeho neprítomnosť potom tvorcovia zakryli prestrihmi z „talianskych“ interiérov, ktoré sa natáčali neskôr v Čechách.  (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

Aj vďaka nezabudnuteľnému striptízu pri rieke získala 3. časť trilógie názov Slunce, seno, erotika. No hoci polonahé dievčatá majú pri promenádovaní sa vo filme obdivovateľov, reálne  pri natáčaní tejto scény nebol okrem štábu vôbec nikto. Tlieskajúci a jasajúci ľudia boli natočení samostatne. Zaujímavosťou tiež je, že jednou z odvážnych modeliek bola aj Kamila M. (na fotografii), ktorá neskôr ako policajtka vyšetrovala smrť Ivety Bartošovej.
Zobraziť galériu (12)
Aj vďaka nezabudnuteľnému striptízu pri rieke získala 3. časť trilógie názov Slunce, seno, erotika. No hoci polonahé dievčatá majú pri promenádovaní sa vo filme obdivovateľov, reálne pri natáčaní tejto scény nebol okrem štábu vôbec nikto. Tlieskajúci a jasajúci ľudia boli natočení samostatne. Zaujímavosťou tiež je, že jednou z odvážnych modeliek bola aj Kamila M. (na fotografii), ktorá neskôr ako policajtka vyšetrovala smrť Ivety Bartošovej.  (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

Jiřina Jirásková, ktorú fanúšikovia filmov Zdeňka Trošku poznajú predovšetkým ako riaditeľku Václavku, vraj odmietla hrať v 3. časti komédie. Komentovala to slovami: „Ja ako žena režiséra nebudem hrať v nejakých fekálnych komédiách.“ Nakoniec ju tvorcovia prehovorili aspoň na 3 natáčacie dni. Tieto slová jej však nedokázala odpustiť predovšetkým Helena Růžičková, ktorej herečkin postoj vadil najmä preto, že Zdeněk Troška sa za Jiráskovú postavil v dobe, keď mala od Barrandova zákaz natáčania.
Zobraziť galériu (12)
Jiřina Jirásková, ktorú fanúšikovia filmov Zdeňka Trošku poznajú predovšetkým ako riaditeľku Václavku, vraj odmietla hrať v 3. časti komédie. Komentovala to slovami: „Ja ako žena režiséra nebudem hrať v nejakých fekálnych komédiách.“ Nakoniec ju tvorcovia prehovorili aspoň na 3 natáčacie dni. Tieto slová jej však nedokázala odpustiť predovšetkým Helena Růžičková, ktorej herečkin postoj vadil najmä preto, že Zdeněk Troška sa za Jiráskovú postavil v dobe, keď mala od Barrandova zákaz natáčania.  (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

Márie Švecová, predstaviteľka starej Kelišky, si do Talianska zobrala na celý týždeň vlastné zásoby jedla. Taliansku kuchyňu ochutnala len jedinýkrát. A veľmi jej chutilo. No keď jej Jiří Růžička prezradil, že v ňom bola chobotnica, povracala sa. Zo šoku utiekla a musela ju priviesť polícia. Zaujímavosťou je, že odvtedy jedla už iba svoje potraviny. Nechcela dokonca ani zmrzlinu, lebo bola presvedčená, že v nej môžu byť morské plody.
Zobraziť galériu (12)
Márie Švecová, predstaviteľka starej Kelišky, si do Talianska zobrala na celý týždeň vlastné zásoby jedla. Taliansku kuchyňu ochutnala len jedinýkrát. A veľmi jej chutilo. No keď jej Jiří Růžička prezradil, že v ňom bola chobotnica, povracala sa. Zo šoku utiekla a musela ju priviesť polícia. Zaujímavosťou je, že odvtedy jedla už iba svoje potraviny. Nechcela dokonca ani zmrzlinu, lebo bola presvedčená, že v nej môžu byť morské plody.  (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

Manželia, ktorí v stane komentovali vytie farára a kulisy tlstého Pepu, boli v skutočnosti brat a švagriná režiséra Zdeňka Trošku.
Zobraziť galériu (12)
Manželia, ktorí v stane komentovali vytie farára a kulisy tlstého Pepu, boli v skutočnosti brat a švagriná režiséra Zdeňka Trošku.  (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

Veľmi pozorní diváci si možno všimli, že oranžovo-biely autobus, ktorým sa herci a filmový štáb dopravili do Talianska, zmenil behom svojej cesty niekoľkokrát značku. Pri natáčaní bol tiež v určitom zábere pôvodný zvuk motora nahradený pridaným zvukom z iného typu autobusu. Zaujímavosťou tiež je, že vozidlo bolo po natáčaní vo vlastníctve istej dopravnej spoločnosti, kde jazdilo až do roku 2003.
Zobraziť galériu (12)
Veľmi pozorní diváci si možno všimli, že oranžovo-biely autobus, ktorým sa herci a filmový štáb dopravili do Talianska, zmenil behom svojej cesty niekoľkokrát značku. Pri natáčaní bol tiež v určitom zábere pôvodný zvuk motora nahradený pridaným zvukom z iného typu autobusu. Zaujímavosťou tiež je, že vozidlo bolo po natáčaní vo vlastníctve istej dopravnej spoločnosti, kde jazdilo až do roku 2003.  (Zdroj: Filmové studio Barrandov)
V scéne, kde sa vezie Keliška (Márie Švecová) s farárom (Luděk Kopřiva) na bicykli, stvárnil obe postavy niekto iný. Starú pani zastúpil devätnásťročný futbalista a pána farára vodič zo štábu.
Zobraziť galériu (12)
V scéne, kde sa vezie Keliška (Márie Švecová) s farárom (Luděk Kopřiva) na bicykli, stvárnil obe postavy niekto iný. Starú pani zastúpil devätnásťročný futbalista a pána farára vodič zo štábu.  (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

Všimli ste si, že kuchyňa Škopkových nebola v 3. časti komédie taká istá ako predtým? Scény sa totiž točili v kulisách, pretože pôvodný dom bol medzičasom prerobený.
Zobraziť galériu (12)
Všimli ste si, že kuchyňa Škopkových nebola v 3. časti komédie taká istá ako predtým? Scény sa totiž točili v kulisách, pretože pôvodný dom bol medzičasom prerobený.  (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

Že Helena Růžičková bola statná žena, o tom niet pochýb. No jej ťažká váha občas spôsobovala aj mierne problémy. Pri scéne, ktorú herci natáčali na povale, sa tam totiž nedokázala dostať sama. A tak ju tam museli vytiahnuť hasiči.
Zobraziť galériu (12)
Že Helena Růžičková bola statná žena, o tom niet pochýb. No jej ťažká váha občas spôsobovala aj mierne problémy. Pri scéne, ktorú herci natáčali na povale, sa tam totiž nedokázala dostať sama. A tak ju tam museli vytiahnuť hasiči.  (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

Film navštívilo v kinách 968 992 divákov a zarobil 13 454 634 Kč.
Zobraziť galériu (12)
Film navštívilo v kinách 968 992 divákov a zarobil 13 454 634 Kč.  (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

Filmy Zdeňka Trošku Slunce, seno sa mali dočkať aj štvrtej časti. Režisér mal už napísaný scenár ku komédii s názvom Slunce, seno, ufóni. No kým bolo možné natáčanie zrealizovať, viacerí herci zomreli.
Zobraziť galériu (12)
Filmy Zdeňka Trošku Slunce, seno sa mali dočkať aj štvrtej časti. Režisér mal už napísaný scenár ku komédii s názvom Slunce, seno, ufóni. No kým bolo možné natáčanie zrealizovať, viacerí herci zomreli.  (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu