Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mojsejová sa už chystala na slobodu a vtom... ŠOK!

Nora Mojsejová mohla byť vo štvrtok prepustená. Po odvolaní prokurátora je však všetko inak. Zobraziť galériu (6)
Nora Mojsejová mohla byť vo štvrtok prepustená. Po odvolaní prokurátora je však všetko inak.

KOŠICE – Podnikateľka Nora Mojsejová (55) sa už zrejme tešila, že sa čoskoro opäť slobodne nadýchne. V polovici júna totiž Okresný súd Košice I. nevyhovel žiadosti prokurátora a predĺženie jej väzby zamietol. Tmavovláska sa mohla dostať von už tento štvrtok. No nakoniec ostáva za mrežami ďalšie tri mesiace, teda do 3. októbra 2014. V odvolacom konaní o tom dnes rozhodol košický Krajský súd.

Nora Mojsejová je za mrežami od 3. septembra minulého roku. Lehota väzby sa jej mala skončiť 3. júla tohto roku po tom, ako jej ju prvostupňový súd v polovici júna viac nepredĺžil. Známa Košičanka sa už teda mohla vidieť na slobode. Lenže podľa dnešného rozhodnutia Krajského súdu dôvody na izolovanie podnikateľky od okolitého sveta stále trvajú.

Rozhodnutie podržať ju v chládku do októbra prokurátor privítal, aj keď pre ňu žiadal ešte o jeden mesiac viac. „Je to výzva pre nás, aby sme zintenzívnili vyšetrovanie,” konštatoval pre médiá. Obhajkyňa Mojsejovej označila rozhodnutie za nespravodlivé. Orgány činné v trestnom konaní nekonajú promptne a urýchlene. Považujem túto väzbu za účelovú,” reagovala pre novinárov.

Mediálne známa podnikateľka je v cele pre obavy z možného ovplyvňovania svedkov a marenia trestného stíhania. Podľa vyšetrovateľov figurovala v organizovanej skupine, ktorá falšovala doklady a podávala nepravdivé daňové priznania. V prípade je obvinených 23 osôb, spôsobená škoda pre štát podľa vyšetrovania dosahuje takmer šesť miliónov eur.

Prokuratúra žiadala predĺženie Košičankinho pobytu za mrežami o štyri mesiace vzhľadom na zložitosť a rozsah prípadu. Naopak, Nora tvrdí, že väzba v jej prípade je nezákonná a bezdôvodná, navyše sa sťažuje na prieťahy vo vyšetrovaní. Obvinenie z krátenia daní a poistného odmieta a väznenie vníma ako formu nátlaku, aby sa priznala.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu