Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Víťaz Talentu zajakávajúci Sýkora: Prekliatie pre psíčkarku Alenu!

Miroslav Sýkora tesne po tom, čo moderátori vyhlásili jeho meno. Zobraziť galériu (42)
Miroslav Sýkora tesne po tom, čo moderátori vyhlásili jeho meno.

BRATISLAVA - Rozhodnuté! V nedeľňajšom priamom prenose šou Česko Slovensko má talent sa proti sebe postavilo osem finalistov. No vyhrať mohol iba jeden. Víťazstvom vo štvrtej sérii relácie sa môže pýšiť operný spevák Miroslav Sýkora (25), ktorý trpí rečovou vadou. Voľba bola iba v rukách divákov - rozhodovali prostredníctvom esemesiek. Prvenstvo uniklo o vlások cvičiteľke Alene Smolíkovej (27) a jej fenke Jerry. Pre ňu sa stalo strieborné miesto akýmsi prekliatím. Aj v Talentmánii v roku 2010 prehrala vo finále s opernou speváčkou Patríciou Janečkovou a skončila druhá.

Galéria: Fotoreportáž z finálového večera šou Česko Slovensko má talent
Splnil sa mu sen! Miroslav Sýkora je jasným dôkazom toho, že treba ísť za svojím cieľom a úspech sa potom dostaví. Málokto si totiž pamätá, že tento nadaný umelec skúšal šťastie aj v ostatnej sérii SuperStar. Hoci to znie neuveriteľne, vtedajšiu porotu až na Ewu Farnu nezaujal. Mladík tvrdil, že problémom bola jeho rečová vada. Tá však odborníkom a ani divákom tohtoročnej talentovej šou neprekážala. Ich srdcia si totiž získal svojou skromnosťou, neľahkým životným príbehom a neskutočným spevom.

Vo finále vsadil na klasiku. Opernú áriu od Giacoma Pucciniho s názvom Nessun Dorma v jeho prevedení bolo ťažké prekonať, o čom svedčilo aj tzv. standing ovation. Trojica porotcov sa vo svojich verdiktoch zhodovala v tom, že víťaz je jasný. Posledné slovo však mali esemeskujúci diváci. A tí ich slová len potvrdili. Zajakávajúcemu mladíkovi poslali najviac hlasov a nemožné sa stalo skutočnosťou. Stal sa víťazom štvrtého ročníka talentovej šou.

„Chcel by som úprimne a z celého srdca poďakovať Pánu Bohu za to, že som tu mohol byť. I mamke, ktorá ma vždy podržala. Tiež mojej rodine, známym a úprimne všetkým, ktorí mi posielali hlasy až do tohto momentu. Veľmi pekne ďakujem,“ zneli Miroslavove slová do kamery, pričom tvorcovia prestrihávali zábery aj do pódia, kde sa nachádzala jeho dojatá, no hrdá mama.

S trpkosťou bude na finále spomínať cvičiteľka Alena Smolíková, ktorá skončila spolu so svojou fenkou Jerry na druhom mieste. Navlas rovnaký osud ju totiž stretol aj pred tromi rokmi v Talentmánii, kedy bola tiež strieborná. Vtedy však súťažila so psíkom Keysi. Paradoxné je, že prehrala s operným vystúpením, ktoré predviedla Patrícia Janečková. Nečudo, že pred nedeľňajším finále tvrdila, že nechce byť opäť druhá. No stalo sa. „Hlavne by som chcela pogratulovať Mirovi. A ďakujem všetkým, čo pre mňa hlasovali,“ povedala na záver šou. Jedinou náplasťou jej môže byť fakt, že jej Jaro Slávik prisľúbil, že jej vybaví, aby mohla aj ona vystúpiť pred porotou anglickej verzie Talentu.

Tohtoročný víťaz Česko Slovensko má talent získal finančnú odmenu 50 000 eur, dovolenku v hodnote 350 000 českých korún a automobil. Okrem toho sa postaví na divadelné pódium domácej krajiny formátu Got Talent Veľkej Británie, kde svoj talent predvedie pred samotným Simonom Cowellom.

Miroslav Sýkora príde v pondelok o 09:00 do topiek, kde bude odpovedať na vaše zvedavé otázky v online rozhovore. Nenechajte si to ujsť.

Víťazi predchádzajúcich ročníkov šou Česko Slovensko má talet:

2012 - spevák Jozef Pavlusík

2011 - tanečník Atai Omurzakov

2010 - akrobatické duo Dae Men

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu