Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kaliňák na kandidátke Smeru predsa len je! FOTO Ja som ho odhováral od politiky, tvrdí exminister

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Maarty, Facebook/Erik Kaliňák)

BRATISLAVA - Zdá sa, že Kaliňák predsa len bude na kandidátke! Z posledného miesta však kandiduje synovec exministra vnútra Erik Kaliňák. V Smere je už niekoľko rokov a podľa slov Roberta Kaliňáka je aktívnejší ako on. Bývalý minister sa už niekoľkokrát vyjadril, že je v politickom dôchodku.

Ministerstvo vnútra včera zverejnilo kandidátky strán. Z posledného miesta kandiduje za Smer synovec bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Ten po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej rezignoval na post šéfa vnútra a koncom minulého roka sa vzdal aj poslaneckého mandátu. Svojho synovca od kariéry v politike odhováral. 

Je aktívnejší ako ja

Erik Kaliňák má 28 rokov a na kandidátke Smeru je uvedený ako kreatívny manažér. V strane však nie je žiadnym nováčikom. Pracuje na tlačovom odbore Smeru a novinárov dobre pozná. „Je aktívnejší v strane ako ja, keďže už rok a pol v Smere nie som,“ povedal pre Topky Kaliňák. 

Kaliňák na kandidátke Smeru
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Erik Kaliňák)

„Je mladý a mohol by byť súčasťou zodpovednej zmeny,“ myslí si bývalý šéf vnútra s tým, že od politickej kariéry ho odhováral. „Odhováral som ho od politiky, keďže pochvalu nedostane za nič,“ povedal s tým, že jeho rozhodnutie ale rešpektuje a drží mu palce. Nemyslí si však, že by mu priezvisko v jeho možnom postupe pomohlo. 

Kaliňák na kandidátke Smeru
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Martin Bublavý )

Mladý Kaliňák je už aktívny aj na Facebooku a rovnako, ako jeho kolegovia zo Smeru, neváha kritizovať médiá a ostatných politikov. Erik je synom Milana Kaliňáka, brata exposlanca. Jeho brata poznajú najmä milovníci hudby. Je členom kapely Taktici, ktorá vznikla ešte v roku 1977. Hral na gitare a občas spieval aj vokály. Prezývali ho „Mariňák“.  So skupinou si občas zahral aj jeho brat Robert Kaliňák.

Bývalý minister vnútra odstúpil po brutálnej vražde novinára a jeho priateľky v marci 2018. Poslaneckého mandátu sa vzdal koncom toho istého roka. V súčasnosti sám hovorí, že je na politickom dôchodku. Venuje sa len činnosti v avizovanom mediálnom tíme Smeru. Napriek tomu, že podľa svojich slov už v Smere nie je rok a pol, zúčastnil sa slávnostného snemu Smeru.

Kandidátka Smeru

Na kandidátke Smeru došlo za posledné roky k najväčšej zmene. Lídrom sa stal súčasný premiér Peter Pellegrini, za ním ako dvojka nasleduje niekdajší premiér Robert Fico. Na treťom mieste je Denisa Saková, hneď za ňou nasledujú Richard Raši, Juraj Blanár, Peter Žiga, Ladislav Kamenický, Jaroslav Baška, Erik Tomáš, vedúci Úradu vlády SR Matúš Šutaj Eštok a povestnú futbalovú jedenástku uzatvára kontroverzný poslanec stále najsilnejšej strany Ľuboš Blaha.

Viac o téme: Robert KaliňákSmer-SDErik Kaliňák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu