Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

VOĽBY 2020 Pobúrený premiér! Nikto nebude Istanbulský dohovor pretláčať silou, tvrdí Pellegrini

Premiér SR Peter Pellegrini
Premiér SR Peter Pellegrini (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)

BRATISLAVA - Nikto nebude pretláčať silou odobrenie Istanbulského dohovoru. Uviedol to dnes pred rokovaním vlády jej predseda Peter Pellegrini (Smer-SD). Podľa jeho slov je teraz na mieste už iba otázka technického riešenia, ako má Slovensko postupovať v prípade jeho odmietnutia. Pellegrini reagoval aj na výzvu šéfa národniarov Andreja Danka, ktorý chce v súvislosti s dohovorom stretnutie troch najvyšších ústavných činiteľov.

„Vždy budem akceptovať pozvanie na stretnutie troch najvyšších ústavných činiteľov,“ povedal premiér. Pri téme dohovoru je podľa Pellegriniho zrejmé, že ho nikto neschváli. „Dôležité je, že panuje jednota ohľadom Istanbulského dohovoru a nikto ho nemieni pretláčať silou. Teraz ide skôr už o technickú rovinu, aký má byť postup Slovenska v tejto oblasti. Chcem ubezpečiť verejnosť, že nikto nemieni Istanbulský dohovor ratifikovať,“ doplnil.

Predseda Národnej rady SR a SNS Andrej Danko v utorok 4. februára požiadal prezidentku Zuzanu Čaputovú o zvolanie stretnutia troch najvyšších ústavných činiteľov. Témou má byť práve spomínaný Istanbulský dohovor. Podľa Danka totiž hrozí ďalší stret ľudí z koalície PS/Spolu a kotlebovcov pred prezidentským palácom 11. februára, na kedy má byť ohlásené zhromaždenie.

Viac o téme: Andrej DankoPeter PellegriniIstanbulský dohovor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu