Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Clintonová po zdrvujúcej porážke: Aký bude jej ďalší osud?

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová (Zdroj: SITA/AP)

WASHINGTON - Úspech demokratickej kandidátky Hillary Clintonovej, ktorý však skončil zlyhaním, je žiaľ v tieni toho, čo dokázal republikánsky kandidát Donald Trump. Analytik zo Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku (SFPA) Dušan Fischer to povedal na margo toho, že ak by Clintonová uspela vo finálnej fáze volieb, mohla byť vôbec historicky prvou ženou na prezidentskom poste v USA.

"Domnievam sa, že teraz sa z verejného politického života stiahne. Nemyslím si, že by kandidovala na nejakú funkciu, ktorá by si vyžadovala robiť kampaň a hlas ľudu, pretože ten je evidentne proti nej a nedáva jej takú dôveru, akú by potrebovala," vysvetlil Fischer.

Myslí si, že skôr zaujme nejakú pozíciu v rámci strany, ak sa strana rozhodne, že ju chce. "Buď sa stane jednou z voliteliek, ako napríklad jej manžel, alebo sa zaradí do toho nešťastného systému superdelegátov, takže tie možnosti sú otvorené," dodal, pričom nevylúčil ani možnosť, že sa stiahne späť do súkromného života a bude sa venovať rodine.

Taktiež si nemyslí, že by pracovala v Trumpovej administratíve, aj keď pred kampaňou sa netajili obaja dobrými vzťahmi. "Kampaňou si ju dosť pohneval a bolo pre ňu určite zdrvujúce, keď musela zdvihnúť telefón, zavolať mu a priznať porážku," uzavrel.

Viac o téme: Hillary Clintonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu