Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prezidentské voľby budú napínavé a bez favorita, tvrdí poslanec Marek Maďarič

Marek Maďarič
Marek Maďarič (Zdroj: Topky.sk / Martin Bublavý)

BRATISLAVA - Prezidentské voľby nebudú mať svojho hlavného favorita, o to budú napínavejšie a zaujímavejšie. Novinárom to povedal poslanec Smeru-SD a exminister kultúry Marek Maďarič.

"Nie je to prekvapujúce, dalo sa predpokladať, že Andrej Kiska asi nebude kandidovať. Ja ako člen Smeru-SD budem čakať, pre akého kandidáta sa strana rozhodne, prípadne koho podporí. Ja ani v tejto chvíli nemienim kandidovať," uistil Maďarič.

Kiska v utorok oznámil, že v budúcoročných prezidentských voľbách nebude kandidovať. Svoje rozhodnutie opiera o viaceré okolnosti. Ako vyplýva z jeho vyjadrení, z politiky sa úplne stiahnuť neplánuje. Politický zápas, ktorý začal svojím vstupom do politiky, nepovažuje za skončený. Chce premýšľať, ako najlepšie využiť autoritu a dôveru veľkej časti verejnosti. Chce prispieť k začiatku novej politickej éry na Slovensku. Prezidentské voľby budú na jar 2019.

Záujem o palác už prejavili Radovan Znášik, bezpečnostný analytik Juraj Zábojník a politický analytik a pedagóg Eduard Chmelár. Predbežný záujem mal deklarovať aj sudca Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin.

Viac o téme: Marek Maďarič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu