Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Scolari sa pobil!

Tréner Scolari triafa päsťou Srba Dragutinoviča.
Tréner Scolari triafa päsťou Srba Dragutinoviča. (Zdroj: SITA)

LISABON - Portugalská futbalová reprezentácia v stredu nezvládla ďalší zápas kvalifikácie ME 2008 a podľa miestnych médií sa schyľuje ku koncu brazílskej éry trénera Luiza Felipeho Scolariho.

Ten sa dostal na pranier nie len pre domácu remízu 1:1 so Srbskom, ale aj pre svoj pozápasový zásah do potýčky medzi hráčmi, ktorý zrejme ešte bude mať svoju dohru. Po záverečnom hvizde sa do seba pustili Ricardo Quaresma a Ivica Dragutinovič a do ich výmeny názorov sa zapojil aj Scolari. Televízne kamery ukázali, že trénerova ľavá ruka pristála na Srbovej hlave, hoci Scolari sa vehementne bráni tvrdením, že sa súperovho hráča ani nedotkol.

"Neviem, čo ukázali zábery, ale ja som sa ho nedotkol, ani som ho nechcel udrieť. Práve naopak, on chystal sa zasiahnuť Quaresmu, tak som medzi nich skočil, aby som ho zastavil," obhajuje sa Scolari. Dragutinovič videl za svoje správanie červenú kartu, viac ho však zrejme hnevá to, čo si voči nemu dovolil tréner domácich: "Je neprijateľné, aby tréner spravil niečo podobné." Podobný názor má aj španielsky tréner hostí Javier Clemente: "Nechápem, ako sa môže tréner majstrov sveta znížiť k tomu, aby vybehol na hraciu plochu a udrel súperovho hráča."

Európska futbalová únia teraz čaká na správu od rozhodcu a delegáta, aby mohla otvoriť vyšetrovanie. Portugalsko sa po dvoch domácich remízach s priamymi konkurentmi v boji o postup na ME Poľskom a Srbskom ocitlo na 3. mieste tabuľky A-skupiny a skomplikovalo si cestu do Rakúska a Švajčiarska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu