Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zvrhlé VIDEÁ školákov sa stali hitom internetu: Hitler bol dobrák a Bush môže za dvojičky

"Hitler neurobil nič zlé," učia sa deti. (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Ak máte pocit, že nás školský systém stojí za starú bačkoru, asi budete prekvapení, keď uvidíte, čo všetko sa môžu naučiť také deti v Indii. Pretože ak by niečo podobné vošlo do našich osnov, je jasné, že by to s našou spoločnosťou vyzeralo skutočne zle.

Už dva mesiace pribúdajú na jednom z kanálov YouTube videá z Indie, na ktorých vidno malé deti, ako sa učia memorovať vety napísané na tabuli v angličtine. V improvizovanej triede, vonku na deke, sedáva okolo sedem žiakov a podobne starý chlapec im robí vpredu lektora. Paličkou ukazuje na jednotlivé slová napísané kriedou a dôrazne číta text, ktorý žiaci po ňom opakujú.

Na tom by nebolo nič nevšedné, ide o klasickú metódu výučby, až na obsah viet, ktorý zaváňa minimálne provokáciou. V civilizovanom svete by sa totiž do osnov nič také dostať nemohlo a učitelia by si podobným krokom narobili nemalé problémy. Ako sa však zdá, v Indii to funguje trochu inak.

Nedá sa však s istotou povedať, či ide o naozajstnú triedu, alebo niekto deti iba takýmto nevhodným spôsobom využíva. Človek, ktorému kanál na YouTube patrí, totiž svojich nasledovateľov vyzýva, aby mu posielali ďalšie tipy, čo majú žiaci "preberať" nabudúce.

Medzi skvosty sa tak zaradili už vety: "Hitler did nothing wrong (Hitler neurobil nič zlé)", "Jet Fuel Can't Melt Steel Beams. Bush did 9/11 (Letecké palivo neroztaví oceľové nosníky. Za 9/11 môže Bush.)", "Where is my money, b**ch! (Kde sú moje prachy, k***a!)" alebo "I'm not gay, but $20 is $20 (Nie som gej, ale 20 dolárov je 20 dolárov)".

Hitler

9/11

Prachy

Nie som gej

Viac o téme: VyučovanieIndiaHitler
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu