Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO Sexuálnej výchovy rodičov v praxi: Trápne prvé reakcie detí na pohlavný styk!

Rozhovor rodiča s dieťaťom o sexe môže byť veľmi nepríjemný a trápny. Zobraziť galériu (10)
Rozhovor rodiča s dieťaťom o sexe môže byť veľmi nepríjemný a trápny. (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA – O sexuálnej výchove detí sa v našej spoločnosti hovorí veľa, odkedy bolo jasné, že to bude jednou z otázok februárového referenda, za ktorým stojí Aliancia za rodinu. Ide síce o tú najmenej diskutovanú otázku, no pre budúce generácie skutočne dôležitú. Rodičia sú rôzni, preto majú aj rozdielne názory na to, ako vychovávať deti. Kedy, ako a koľko povedať ratolestiam o sexe, to je jedným z dôležitých rozhodnutí v živote rodiča.

Tretia otázka referenda o rodine, ktoré sa uskutoční 7. februára znie: „Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samé nesúhlasia s obsahom vyučovania?“ Ak z akýchkoľvek dôvodov patríte medzi tých, ktorí nechcú, aby ich deti učil o zázraku života niekto iný, potom by ste mali rozhovor o sexe absolvovať s vlastnými potomkami sami.

Rozhovor rodiča s dieťaťom
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: YouTube)

Nasledujúce video zobrazuje, ako môže takýto rozhovor prebiehať. Istá web stránka pozvala rodičov spolu s deťmi do štúdia, kde sa s nimi pred kamerou mali prvýkrát porozprávať o tom, ako prichádzajú deti na svet. Výsledok je skutočne zaujímavý, keďže napríklad jeden z chlapcov, ktorý má staršieho súrodenca, už vedel takmer všetko o vagíne, penise, aj ich samotnom spojení za účelom počatia dieťaťa.

Rozhovor rodiča s dieťaťom
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: YouTube)

Iné dieťa však odmietalo počúvať slová, ktoré pomenovávajú ženské a mužské pohlavné orgány. Ďalšie bolo zvedavé a nebálo sa aj aktívne pýtať na to, čo ho zaujalo. Všetko sa však nieslo v pomerne trápnom a napätom duchu. Rodičia zvolili rôzne spôsoby, ako deťom oznámiť, že bábätká nenosia bociany, či išlo o kresťansky zmýšľajúcu rodinu alebo lesbický pár.

Rozhovor rodiča s dieťaťom
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: YouTube)

„Melody, keď dvaja dospelí ľudia chcú mať dieťa, musia mať sex,“ začína napríklad otecko v čiapke. Dcérka ho doplní: „Musia na tom pracovať spolu.“ To je dobrý začiatok, potom však Melody vníma informácie pomerne ťažko. Väčšina rodičov nakoniec aj tak použila názorné pomôcky, ako kresbu či dokonca vlastné vrecko na nohaviciach. Deti všetko nakoniec opísali ako „nechutné“, „nepohodlné“ a že sa už pozerajú na svet inak.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu